Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yunus Emre Öztopaloğlu

http://blog.milliyet.com.tr/yunusoz

09 Ağustos '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Hayatla başa çıkabilmek

Hayatla başa çıkabilmek
 

insan


Etrafımızda bizim beceriksiz olduğumuzu düşünenler olabilir. Her yaptığımızla dalga geçenler falan. Kendimiz için çok büyük bir şey yaptığımızda etraftan buna olumsuz tepkiler gelince hevesimiz kaçar. Bir daha bir şey yapmaya cesaret edemeyiz. Bir de bizim bir şey yapacağımıza itimadı olmayanlar vardır. Olanaklar kısıtlıysa veya bizim bunu yapacak gücümüz yoksa -onlar böyle düşündüğünden- bizim hevesimizi kırmaya çalışırlar. Aslında bu davranışları onların buna cesaret edemediğinden bizim cesaret edebildiğimizi kıskandıklarındandır. 

Tarihten buna örnekler verebiliriz. Ulu önderimiz Atatürk ün o kadar ümitsiz insan arasında yurdu kurtarmak için canla başla sonuna kadar savaşması ve ona inanmayanlara inat bunu gerçekleştirmesi bunun en güzel örneğidir. Demek ki zorlu bir işi başarmak için çevredeki güvensiz insanları hiç takmamak en iyisidir. Siz kendinize güvendikten sonra yapamayacağınız hiçbir şey yoktur. O yüzden her şey insanın kendinde biter. İnsanın içindeki yaşama sevinci gözlerindeki o parıltı her şey karşısında dimdik durmayı öğretir. Hiç boyun eğmeden emin adımlarla canla başla her türlü zorluğa göğüs gerebilirler. Yeter ki o cesaretini kaybetmesin. Yoksa bu dünya karşısındaki cesaretini kaybederse hiçbir şeyi başaramaz. Başarmak için hiç çaba sarf etmez. Buna gücü olmadıkça sorunlar önünde bir çığ gibi büyür. Kaçmak istediği zaman kaçamaz. Dört bir yanını sarmıştır artık o zorluklar. Ve onun en büyük kabusu olmuştur. Eğer bu dünya da kabus yaşamak istemiyorsanız içinizdeki yaşama sevincinizi hiç öldürmeyin. Hep onun için didinin çalışın. Çünkü bu hayatta ondan daha değerli ve önemli hiçbir şey yok. 

İnsanoğlu en çok kendiyle baş başa kalır. Başbaşa kaldığındaysa her şeyle yüzleşmek zorundadır. Hiçbir şeyle yüzleşmez hepsinden kaçarsa dağ gibi büyür. Ondan sonra kaçamaz da artık. Sanki nereye kadar kaçabilirse. Kaçmak çözüm mü? Ne kadar kaçarsak kaçalım bize ait olan bütün her şey bizle birlikte gelir. Yaşadığımız acıları bir pranga gibi taşırız her daim. Yaşama sevincimiz kaybolursa bir daha bulmak çok zor olabilir. İşte o yüzden siz siz olun aynalara gülün. Hayata gülerek yaklaşın. O da elbet size gülecektir. Ama ondan kaçarsanız o da sizin peşinizden sürünecektir. Bir karabasan gibi sizi hiç bırakmaz. Yakanıza yapıştı mı hayatınızı zindana çevirir. İşte size çomak sokanlardan çok size destek verenleri dikkate alın. Sizin bir şeyi başaracağınıza inanmayanlardan kesinlikle uzak durun ve onları hayatınızda tutmayın. Unutmayın ki her şey sizin elinizde. Ama sakın ha çok da kibirli olmayın… 

 

 
Toplam blog
: 13
: 748
Kayıt tarihi
: 04.07.11
 
 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi.....