Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Haydi çocuklar okula...

Haydi çocuklar okula...
 

HAYDİ ÇOCUKLAR OKULA...


Ara tatil bitti. Yarın sabah okul var.

Gönlünüzce gezdiniz, oyunlar oynadınız. Sinemaya, tiyatroya gittiniz. Bol bol kitap okudunuz. Uzun lafın kısası ikinci dönem için enerji ve moral depoladınız.

Düşük notu olanlar, tatilde depoladıkları moral ve enerjiyle derslerine sarılıp daha iyi notlar alacaklardır.

Sevgili çocuklar, sizlere birkaç önerim olacak:

Yarın için gerekli araç ve gereçlerinizi akşamdan hazırlamalısınız. Ara tatil için öğretmeninizin verdiği ödevleri yaptınız mı? Tekrar gözden geçirin. Eksik varsa tamamlayın. Unutmayın ikinci dönem daha zorlu geçecek. Yaza sorunsuz girmek istiyorsanız işi yarından başlayarak sıkı tutmanız gerekecek.

Unutmayın, ders okulda öğrenilir. Derste öğretmeninizi can kulağıyla dinleyin. Anlatılanı iyi anlayın. Eve geldiğinizde okulda öğrendiklerinizi tekrar ederseniz hiç unutmazsınız. Öğretmenleriniz size bir şeyler öğretebilmek için özveriyle çalışmaktadırlar. Onların bu çabalarını boşa çıkarmayın.

Sadece öğretmenleriniz mi?... Anneniz, babanız sizin iyi bir eğitim almanız için her türlü olanağı sağlıyorlar. Sizler sadece derslerinizde başarılı olarak onların mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

Bazılarınız için okul düzenine alışmak kolay olmayacak biliyorum. Çünkü ara tatilde geç saatlerde yatıp geç kalktığınızı tahmin edebiliyorum. Dinlenmiş ve zinde uyanabilmek için bu gece büyüklerinizin önerdiği saatte yatmalısınız. Tatil alışkanlıklarınızdan sıyrılmanız halinde başarılı olmanız kolaylaşacaktır.

Tatil bitti ama çok sevdiğiniz öğretmeninize ve arkadaşlarınıza yeniden kavuşacağınız için sevinçli olmalısınız. Çünkü okulda da çok candan arkadaşlarınızın olduğunu biliyorum.

Sevgili çocuklar, sizlere sağlıklı ve başarılı bir ikinci dönem diliyorum. Hayırlı olsun...

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..