Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Haydi Düğüne haydi Gerdeğe marş marş

Haydi Düğüne haydi Gerdeğe marş marş
 

İmdaat, yaz geldi düğün sezonu başladı. Her hafta "Ay bu eltimin kardeşinin kızının düğünü, ay bu görümcemin arkadaşının oğlunun sünneti, ay bu böğrülcemin bilmem nesinin kına gecesi filan diyerek düğün dernek koşturuyorum, sürekli göbek atma modundayım. Hayır evlenmek gibi bir eylemi neden böyle göbek ata ata kutluyoruz hiç anlamıyorum, nedir yani bu sevinç bu neşe, ne oluyor sevinecek ne var. Gerçi bizim için ayy oynamaktan tabanlarım şişti şeklinde gelişen düğün eğlencesi gelin ve damat için işkenceye dönüşebiliyor çoğu zaman. 

Mesela gelinler için işkence kuaförde başlar, gelin kızımız sürekli zırvalayan arkadaşları, erkek tarafının suratsız akrabaları ve peşlerine takılan bir dolu çocukla birlikte gelir kuaföre. Zaten düğün stresi yüzünden gergin olan gelin adayı ortamda gerdek muhabbeti dinleyerek iyice gerilir. 

- Kıııız akşam dıttırıdırıdıt dırıdıt hııı kikiki 

- Kızlaarr gece bi sarsıntı duyarsanız deprem oldu filan sanmayın ehehe 

Gelin adaymız içinden kızların kuruması için dua ederek makyaj yaptırmaya başlar ama her nedense kuaför onu insandan çok başka varlıklara benzetmeye, üzerinde deneysel çalışmalar yapmaya kararlıdır. Öyle ki gelin adayı düğünden birkaç hafta sonra baktığı fotoğraflarda kendini tanıyamayacaktır. 

Gelin saçı ise ayrı bir olaydır damat düğün bittikten sonra gelinin kafasından çıkarmak için uğraşacağı bin beş yüz tokanın her biri için ayrı küfreder kuaföre. Sırf o tokalar yüzünden gerdeğe girmekten cayanlar bile vardır 

Ama damadın çilesi düğün gecesinden haftalar önce başlar 

- Aşkıımm bulaşık makinesi A sınıfı 5 programlı katlanabilir sepetli, lcd ekranlı olsuunn 

- Yahuu ne sınıfı ne programı bu makine bulaşık mı yıkayacak uzaya mı çıkacak nedir arkadaş. 

- Ama aşkııımm herkes ondan alıyoo 

- Biz herkes değiliz ayrıca ne yıkayacaksın o makinede pizza kutusunu mu dürüm kağıdını mı, yemek filan yaptığnı görmedim de. 

- Ama aşkııımm 

Damat adayının lcd televizyonlu ankastre mutfaklı inox fırınlı, trendy yatak odalı işkencesi bittikten sonra düğün işkencesi başlar. Normal günlerde 5 liraya olduğu tıraşa 50 kağıt bayılır, gelin arabasına yapışan çocuklara, yolunu kesenlere, kapıda bekleyip bahşiş isteyenlere ve daha onlarcasına para vermek için sürekli eli cebinde dolaşır ve akşam takılacak altınlarn hesabını yapar: 

- Amcamdan bilezik halamdan bir cumhuriyet altın garanti birader yarım altın taksa iyi, ulan eniştenin kendine hayrı yok bee ancak çeyrek takar, ayyaş herif. 

Ayyaş deyince aklına içmek için onun düğününü bekleyen gereksiz arkadaşları gelir: 

- Abi ayıpsın be, iki biranın lafımı olur ama biliyorsun kayınpeder hacı sevmez öyle şeyleri, tatsızlk olmasın yoksa size canım feda. 

- Ne hacısı lan adamın ayık halini hatırlayan yok be. 

- Yok abi eskidendi o geçen sene hacı, umre hepsine gitti, töbe etti valla. İçinden -Oh bee balayı parasını kurtardık. 

Tüm bunlardan sonra göbek atma işkencesi başlar. Gelin düğün boyunca asla oturamaz, herkesle oynamak zorundadr, gelinliğinin eteğine basan duvağını çeken çocukları atlatarak oynayanlar arasına dalar. 

- Evveeet efendim oturmuyoruz, gelin hanım ve arkadaşlarıı haydiii daracık daracık sokaklar kızlar misket yuvarlar kızlara koca vermiyor kocaman kocaman karılarr hobaaa, yandan. 

Nikah kıyılıp, pasta kesildikten sonra dikkat edersek hep kıymak kesmek bu evlilik baştan sakat. Neyse damat içinden: 

- Öff şu düğün bitse de gerdeğe girsek, lan şaka maka evlendik haa, hayır o değil de ben nasıl punduna geldim, nasıl evlendim anlamadım arkadaş haydi hayırlsı. 

Gelin içinden: 

- Şu kızlara bak hepsinin hasetinden gözü döndü, aha sizden önce evlendim kapak olsun, evlendim de iyi mi ettim bu adamla bir ömür, haydi hayırlısı. 

Vee düğün bittikten sonra gelin ve damat ayakkabının sızlattığı ayaklar, takılan altınlar çekilen fotoğraflar ve iki kişilik bir hayatla evlerinin yolunu tutar,  

Sanıyor musunuz ki tüm işkence sona erer, hayır asıl şimdi başlar. 

 
Toplam blog
: 61
: 1429
Kayıt tarihi
: 30.03.11
 
 

Buraya  cancanlı şeyler yazmayı çok isterdim ama ortalama bir memur maaşıyla geçinen evli ve çocu..