Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '20

 
Kategori
Dünya
 

Haydı Dünya Halkı Elele

¨Kardeşim adamın dükkanını kapatıyorsun, gelir elde edecek rıskını elinden alıyor, beş kuruş para vermiyorsun. Öbür tarafta parlamento kapatıyorsun milletvekili aylık alacak oturduğu yerde adalet mi bu? Ortadirek esnaftır. Ortadirek çökerse ekonomi çöker. Esnafa Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödeme yapılmasını istiyoruz¨..

Bu sözler Kılıçdaroğlu´na ait.

Koronavirüs nedeniyle bu yılın sonuna kadar iş beklemeyen küçük esnafa Hazineden yardım yapılsa dahi ayakta durmakta zorlanacak ama hiç yoktan melhem olacaktır esnafa.

Hiç bir konuda karamsarlığa kapılmmayan bir esnaf olarak virüsten sonra piyasanın toparlanması yedi-sekiz ay süreceğini ve süreç içerisinde ekonominin olması gereken noktaya varacağını öngörüyorum..

Varacak ama hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Daha az hırs, daha özüne uygun esnaf profiliyle daha iyi bir döneme girileceğini düşünüyorum.

Koronavirüs sürecinde halkın büyük bir bölümünün davranış ve düşünsel açıdan pozitif yöne eğilim göstereceğine, aynı şekilde esnafın da eskisi gibi komşusuna zarar vermeyi değil asıl komşu ilişkilerini önemseyeceğini tıpkı virüs nedeniyle hep birlikte ´biz´ denildiği gibi esnaf birliği bağlamında güzel yöne doğru gidileceğini düşünüyorumm..

Yaşammda da ´biz´ olmak durumundayız..

Henüz sekiz-dokuz yaşlarındayken merhum babamın söylemiş olduğu şu sözünü unutmuyorum; ´tek el ötmez!´..

Çocukluk işte, dört pamağımı bütün yaparak öttürmeye çalışır, ´işte öttürüyorum´ derdim kendi kendime. Oysa babamın başka bir şeyi söylemek istediğini yıllar sonra anlamıştım.

Birlikten beraberlikten söz etmeye çalışıyormuş meğer!.

Konavirüs ve sonrası için sadece ulusal değil, uluslararası düşünerek ele almamız gerekmekte. Çünkü virüs sadece ülkemizi değil tüm dünyayı olumsuz şekillde etkilemeye devam etmekte.

O halde tüm dünya halkı din dil ırk demeden ´biz´ demek zorundayız. Zaten bu virüs dünya´yı ´biz´ eksene doğru yönlendirecektir zaman içerisinde.

ABD´den gelen yeni haberi işitmişsinizdir ´virüs aşısı ve ilacı belki hiç bulunamayabilir´diye.

Bu şu demektir; 

Koronavirüs salgını uzun süre devam edecektir. Uzun zaman dilimi içerisinde dünya ekonomisi minimize edilecek ve ardından yeni bir sistemin yolu açılacak..

Yeni yol elbette ki demokrasi olacaktır dünyada. Demokrasi ışığı altında insan odaklı yeni bir sistem olacaktır.

Hatta madem küresel ekonomi gereği ülkeler arasında sınırlar yokmuşcasına karşılıklı ticaret yapılabiliyor, o halde yeni dünya sisteminde ülke sınırları kaldırılmasın ve tüm dünya insanı kardeşce yaşamasın?

Üç kutsal din bu konuda, kardeşce yaşama konusunda aynı noktada bütünlük içerisinde olduğuna göre sınırları kaldırmak daha da kolay olacaktır.

Haydı dünya halkı elele..

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..