Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '16

 
Kategori
Hayvan Bakımı
 

Hayvan bakımı ve sevgisi

Hayvan bakımı ve sevgisi
 

Hayvanların bakımında beslenme büyük önem kazanmaktadır. Evcil hayvanlara yahut bakmak istenilen hayvana rastgele yiyecek verilmemelidir ve besin değeri yüksek olan yiyecekler tercih edilmelidir. Yiyecekleri verilirken hayvanınızı iyi tanımak ve ona pozitif yaklaşmak önemlidir. Sevgiyi hisseden hayvanlar daha rahat yemlerini yiyecek ve gereksinimlarını giderecektir. Hayvanların yiyecekleri kendine özgü olan yemler/mamalar tercih edilmelidir ve belirli yemek saati uygulanmalıdır. Yiyeceklerinin bozulmamasına ve yemek kaplarının temiz olmasına özen gösterilmelidir. Ek olarak su gereksinimlerinin temiz bir kapta ve düzenli şekilde giderilmesi gerekir. 

 
Hayvanlarınızın yeri temiz ve bol ışıklı olmasına belli aralıklarla ortamının havalandırılmasına özen gösterilmelidir. Barınaklar özellikle hayvanların sayısına ve yemlik oranlarına uygun olmalıdır ve ne olursa olsun hijyene önem verilmelidir.
 
Hayvanların sağlığı açısından belirli aralıklarla hayvanı hırpalamadan yıkamak gerekir. Ayrıca düzenli olarak aşıları yaptırılmalı hayvanın sağlığı açısından tehlikeli bir unsur görülürse mutlaka veterinere götürülmelidir.
 
Hayvanların bakımında ise en önemli unsur sevgidir. Sevgiyi hisseden, canlı bir varlık olan hayvan kendisini özel hissedip varlığını yaşatır ve aynı sevgi ile insana karşılık verir. Çocuklara özellikle hayvan sevgisi aşılanmalı ve kesinlikle hayvan sevgisini hissettirmelidir çünkü dünyayı güzelleştirecek olan sevgidir.
 
Toplam blog
: 4
: 424
Kayıt tarihi
: 20.07.16
 
 

Ahmet Kına, Namık Kemal Üniversitesi mezunu olup ilgi alanlarında ise sosyal medya, terapi, kitap..