Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

Haziran kaplanı

Haziran kaplanı
 

Barış ve Demokrasi Partisi’nin Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, 5 Kasım 2010 Tarihi’nde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne hitaben yaptığı konuşmada yine çok konuşulacak ifadeler kullandı.

Artık olağan hale gelen ve bizim de alıştığımız cümlelerin bir başka versiyonunun Cuma günkü toplantıda da defaten kullanılması kimseyi şaşırtmamıştır, umarım.

“PKK burada olsa... Yeri gelir olur. Brezilya’da devlet başkanı oldu. Latin Amerika ülkelerinin parlamentolarında şu anda bir sürü var.”diye başlayan bol tahrikli cümleler artık lafebeliğinden öteye geçmiyor.

Bundan dolayı da başta kullandığım “çok konuşulacak ifadeler” tabiri de aslında olağan hale geldi, bir bakıma.

Bu açıdan “teşekkür” borçluyuz bu “saygıdeğer” milletvekiline. Fakat milletvekilinin sözlerinin özünün anlaşılması halinde, bu teşekkürümüzün bir manası olur. Aksi takdirde zaten anlaşılmadığı içindir ki; bu zatı muhteremler hep tahrik edici konuşmalarını, dozunu yükselterek devam ettirmektedirler.

Demokratik Toplum Partisi’ni kapattırmak için gayret ettikleri teşebbüslerin, gündeme hâkim tüm insanlar tarafından daha dün gibi zihinlerinde tazeliklerini muhafaza ettiği unutulmamalıdır.

Hani diyor ya şair: “Hala o kızıl hatıra titrer gözümüzde” diye. Biz de uyarıyoruz halkımızı gene, o var olan kendilerine giydirmek istedikleri mağdur hırkasını giydirmemek için.

Şimdi de Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan aynı taktiği kullanmakta. Tahrik edici bir üslupla yine Güneydoğu’da bir kısım halkın sözüm ona dertlerine tercüman olarak “milletvekilliğinin gereğini yerine getiriyor.”

Bir de lafı, Brezilya’daki yeni yapılan seçimleri kazanan eski bir gerilla olan Dilma Roussefff’e getirip, Güneydoğu’daki seçmene (özellikle PKK sempatizanlarına) adeta fiyakalı bir selam çakarak.

Haziran’a yedi ay kala.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..