Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '19

 
Kategori
Futbol
 

Hazırlık Maçına Hazır Olmamak

Takımlarımız yurt dışı hazırlık döneminde ağırlıklı olarak Bundesliga ekipleri ile karşılaştı. Ortaya çıkan tablo takımlarımızın durumuna ilişikin bize bazı sinyaller vermekle birlikte, aslında hem saha içi organizasyonu, hem de saha dışı organizasyonu olarak ülke futbolu olarak ne durumda olduğumuzla ilgili de bize görüşler sağlamıştır.

Bundesliga şampiyonu olan Bayern Münich geçen sene küme düşmeme mücadelesi veren bu sene yeniden yapılanmaya çalışan Fenerbahçe'yi, ki istese daha da farklı bitebilirdi, 6-1 yendi.     

Bundeliga'nın geçen sezon 5.cisi olan Mönchengaldbach ligimizin ikincisi Başakşehir'i 5-1 yendi.

Bundesliga'nın geçen sezon lig 15.cisi olan Augsburg ise ligimizin şampiyonunu 4-1 yendi.

Evet arada GS Lepizig e , Trabzonspor Hoffenheim e, Fenerbahçe de Wolfsburg a kafa tuttular. Ama Bundesliga ekiplerine karşı tek bir galibiyet bile alamadık.

Futbol olarak aramızdaki farka hiç değinmiyorum . Bu tablonun bize anlattığı : Maalesef onlar başlayacak liglerine bile hazır haldeyken, biz hazırlık maçlarına bile hazır değiliz.

Hem kadro olarak değiliz, hem oyun organizasyonu olarak değiliz.

Onlar kadro istikrarları ve oyun istikrarları ile devam ederken, biz kadrolarımızı ve daha da kötüsü oyunlarımızı yeniden kurmaya çalışıyoruz. Ve maalesef bunu her sene yeniden yapıyoruz.

O yüzden de bizim Milli Takımızın yarısını o coğrafyanın yetiştirdiği oyuncularla kuruyoruz.

Gençleştirme yapan takımlarımıza, şimdilerde Trabzonspor a olduğu gibi, sempati ile bakıyoruz, ama onlarda biraz palazlanınca, yakın geçmişte Beşiktaş örneğinde olduğu gibi, o takımlarımızın da transfer yapmasını istiyoruz. 

Mesela , Eintrach Frankfurt geçen sene Avrupa da ciddi bir çıkış yakaladı , ligini de 7.ci bitirdi.Transfer döneminde bir ara Kruse yi almak istediler. Futbolcunun istediği yıllık 6 mEURO ücret sebebi ile vazgeçtiler.Esas önemli olan seyircisi de alın diye değil, bu paralara almayın diye destek verdi. Ellerindeki 2 santraforu toplam 100 mEURO ya satmalarına rağmen almadılar. Peki ne yaptılar? Kızılyıldız ın 19 yaşındaki santraforunu 4 mEURO bonservis bedeli ile aldılar. Yani totalde daha az maliyete geleceğe yatırım yaptılar. Bugünü kurtarmayı değil, geleceği kurtarmayı düşünmeye devam ettiler.Onlarda biliyor ki Bundesliga şampiyonu olamazlar, ama futbol oynamaya ara sıra Avrupa da belirli seviyelere gelmeye ve ülke futboluna bu şekilde katkı sağlamaya devam edecekler. Bu oyundan zevk alacaklar, eğlenecekler ve işlerini doğru yapacaklar.

Bizim geleceğe değil , günümüze baktığımızın en belirgin göstergesi de dünkü maçtan. Hazırlık kampında yer almış ve  hazırlık maçlarında hemde yeterince iyi oynamış geleceğin temsilcisi Murat Sağlam ın yerine, hazırlık kampına 3 gün evvel katılmış Isla ilk onbirde sahaya çıktı.

Bu tercih bile benim için geleceğe dair umutlu olmamam adına yeterlidir.

Kendi içimizde sadece birbirimizi yenmek üzerine kurulu bu oyun bizi hiç bir yere götürmez. Bunu anlamamak konusunda ısrara ve sürekli sadece günü kurtarmaya çalışmaya devam ediyoruz. 

 

 
Toplam blog
: 42
: 39
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

Meslek : Elektrik Mühendisi Eğitim : İstanbul Erkek Lisesi ( 1981) - İTÜ Elektrik Fakültesi ( 198..