Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '13

 
Kategori
Futbol
 

Hafta sonu bir değil, iki derbi var

Herkes hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini konuşuyor. Ama en az bu derbi kadar önemli Galatasaray-Kasımpaşa derbisinin sonucuda ligin gidişatı açısından çok önemli.

Önce çok konuşulan derbi öncesini yorumlamaya çalışalım. Dün gelen Emre sakatlığı haberi ile Ersun Yanal'ın bakış açısı muhtemelen değişmiştir. Emre orta sahaya daha sakin oyun oynama seçeneğini getiren ve uygulayan futbolcudur. Emre yoksa bunu yapacak isim Merielles olmalıdır. Bu durumda Ersun Yanal  ilk onsekiz için ya Christian' dan vazgeçecek, ya da Emenike-Webo ikilisinden birinden vazgeçecektir. Fenerbahçe adına yenilmemeninde bir kazanç olabileceğini düşünürsek, bu isim Emenike olmalıdır. Büyük ihtimal Galatasaray maçının benzeri bir senaryo koyacakdır Fenerbahçe sahneye. Orta sahada direkt maça Christian- Topal- Merielles ile daha sakin bir oyun tarzı ile  başlıyabilir ve maçın ilerliyen sürelerinde Alper' i oyuna alıp, rakip sahada baskı uygulıyabilir. Ya da direkt Alper ile başlıyarak skoru elde edip, ikinci yarı topu tutmaya çalışabilir. Sanki ilk seçenek , maçın başında Beşiktaş'ın uygulıyacağı olası prese karşı , ayağa pas yaparak rakibi yorma ve ileriyen dakikalarda oyundan düşürme ve ikinci yarıda yorulan rakibe karşı Alper ile rakip alanda baskı ile sonuca gitme açısından daha mantıklı gibi durmaktadır. 

Beşiktaş adına sıkıntı sol tarafın kapatılmasında olacaktır.Gökhan-Kuyt tehlikesine karşı alınacak önlem maçın sonucunuda direkt etkiliyebilir.Ama olmazsa olmaz Gökhan Töre'nin mutlaka oyunun iki tarafınıda oynaması gerektiğidir.Gökhan Töre- Fernandez- Almeida üçlüsü eğer geriye yardıma dönmezse Beşiktaş sıkıntı yaşar. Holosko da özellikle bu maçlara olan alışkanlığı sebebi ile ilk onbirde olmasada , sonradan oyuna katkı sağlaması açısından mutlaka planların içine dahil edilmelidir.Kaleci Tolga'nın performansı siyah beyazlılar için çok önemli bir avantajdır.

Kasımpaşa- Galatasaray maçı ağırlıklı olarak beraberlik üzerine kurgulanacak bir  oyun gibi durmaktadır. Bu maçı belirliyecek hamle de Galatasaray'ın kenarlarına yapacağı yama ile doğru orantılı olacaktır. Snejder in ilk onbirde sahaya çıkması durumunda ileride Drogba tek olacak ve Umud sol kanatda yerini alacaktır. Bize kalırsa Sabri sağ bekte başlamalı ve onun önünde Eboue oynamalıdır. Snejder sahada ise oynanması gereken tek sistem Alex'li Fenerbahçe'nin sistemi 4-4-1-1 dir. Sıkıntı Snejder'in Alex kadar skora ve oyuna katkı sağlıyamaması ve Engin , Emre , Amrabat , Bruma gibi isimlerin kontrat bedellerine tam tersi bir oranda takıma katkı sağlamalarıdır. Aslında en açık ifade ile bu dörtlünün takıma toplam katkılarının , Selçuk Şahin 'in Fenerbahçe' ye katkısının altında kalmaktadır. Bu karşılaştırma bile bugünkü tabloyu bize açıklıyabilmektedir. 

 

 

 
Toplam blog
: 42
: 39
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

Meslek : Elektrik Mühendisi Eğitim : İstanbul Erkek Lisesi ( 1981) - İTÜ Elektrik Fakültesi ( 198..