Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Her gece Bodrum, her yerde Bodrum

Her gece Bodrum, her yerde Bodrum
 

İngiliz dergisinin Bodrum gecelerinde yaşanan eğlenceyi seks turizmi olarak tanımlaması tepki çekti.


Yaz geldiğinde magazin gazeteleri Bodrum'dan sınır tanımayan eğlence dolu gecelerden çarşaf çarşaf fotoğraf ve haberler yayınlardı.

Özel televizyon kanallarını açılmasıyla birlikte, gazete ve dergilere, magazin programları ile ana haber bültenleri de eklendi.

Artık her gün, her akşam Bodrum'da çivisi çıkan eğlencelerden görüntüleri izliyoruz.

Bir çok programda, rezalet olarak adlandırılan Bodrum gecelerine, bizimkiler ağzına geleni söylerken, yabancılar söyleyince milliyetçilik damarımız kabardı.

Öyle ya, biz ağzımıza geleni söyleyebiliriz, ağzımızdan çıkanı kulağımız duymayabilirdi ama, elin gavuru tek bir laf bile edemezdi.

Bodrum'da yaşananlara bizler seks dolu geceler diyebilirdik.

Yabancılara noluyordu.

Ayranımız kabarırdı.

Duymayanlar bilmeyenler için anlatalım:

Haftalık İngiliz magazin dergisi Take a Break'te, Temmuz ayından itibaren, ‘Seks Turizmi için Bodrum’u tercih ediyorlar’, ‘Seksin Ramboları Bodrum’da’, ‘Rambo ile Tango'yu yaşayın’, ‘18 Pound verilen erkekler, kapanın elinde kalıyor’, ‘Aşkın ve seksin erkekleri Gümbet'te’ başlıkları ile 4 hafta üst üste dörder tam sayfa olarak yayımlanan haberlerde, Bodrum'daki bar ve diskolarda çalışan barmenlerin ve jigoloların saatlik 18- 40, gecelik ise 100- 250 pounda seks yaptıkları iddia edildi.
Dergide, isimleri de verilen Gümbet'teki dünyaca ünlü bazı barlarda içkilerin bile ‘seks on the beach’, ‘orgasm’, ‘fuck me’ gibi isimlerle satıldığı ileri sürüldü. Derginin yazarları Zoe Wright ve Siofra Brennan, barlardaki para karşılığı seks yaptığını ileri sürdüğü bermen ve jigolalara ise, “İsimleri Murat, Mustafa, Ali, Mehmet farketmez. Onların tek dertleri para. 18 pound verdiğinizde onlar için güzel, çirkin, yaşlı, şişman, kısa, uzun farketmez; görevlerini yaparlar. Sadece seks için yaşayanları ve para kazanmak için 24 saat av peşinde olanları vardır. Yaşlı ve şişman İngiliz ve İrlandalı kadınların son yıllardaki en gözde merkezlerinden biri haline gelen Gümbet eğlence merkezlerindeki gece manzaraları Tayland'ı aratmıyor” ifadeleriyle yer verdi.

İngiliz dergisini haberi Bodrum'u ve medyayı ayağa kaldırdı.

İngilizlerin, Bodrum'u Tayland'la karıştırdığını iddia ediyorlar.

Sözbirliği etmişcesine, dergiyi ve İngiltere'yi mahkemeye vereceklerini söylüyorlar.

İnşallah kazanırlar.

Ama. ben bir şeyi çok merak ediyorum.

Yarın mahkemede, İngiltere ile Take a Break dergisi, kanıt olarak yıllardır medyada çıkan haber ve fotoğraflarla, televizyonlardaki magazin proğramlarında yayımlanan Bodrum görüntülerini delil olarak sunduğunda, bizimkiler nasıl davranacak?

Sarah gibi çirkin şişman ördek yavrusu İngiliz kızlarıyla "aşk evliliği" yapan Musaların; 60'ını çoktan devirmiş, pörsümüş memeleri venüslerini kapatmış kadınlarla evlenip, "biz birbirimizi çok seviyoruz, aşkın yaşı yoktur" diyen 20 yaşındaki Türk erkeklerinin verdiği röportjları hatırlattıklarında, söyleyecek söz bulabilecekler mi?

Velhasılı, Bodrum gecelerine bizim dışımızda seks turizmi deme cesaretini gösteren küffara dersini verecek miyiz, yoksa ders mi alacağız?

Çok merak ediyorum çok.

 
Toplam blog
: 69
: 2133
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi mezunuyum. Adana'da yerel gazetecilik yapıyorum...