Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Putin özür ve uçağın parasını istemiş, verelim; bir onur için bir ülke satacak kadar zengin değiliz

Putin özür ve uçağın parasını istemiş, verelim;  bir onur için bir ülke satacak kadar zengin değiliz
 

Neden ben korkaklık şeklinde algılanacak yazılar yazmak zorunda kalıyorum? Birileri bir yanlış yapıyor düzeltmeye çalışıyoruz ondan.

Ya tamam, biz Rusya’yı kaybedersek Rusya’da bizi kaybeder ama yani akılsız insanlar kaybetmeyi göze alır. Adamlar bile dünyanın süper gücüyken anlaşma yolu arıyorlar.

Biz kaybedelim, kaybedenlerin kazandığı çağda yaşıyoruz; onur onların para bizim olsun, sonunda hep kasası dolu olan güler, bir şekilde ödeşiriz.

Korkak politikaların uluslararası camiada itibar kaybına neden olduğu söylenebilinir ama insanlarımızın mutluluğu daha önemli. Böyle bir şey yüzünden Rusya gibi bir ülke ile düşman olmak bir yana belki 10 milyar doları bulacak kaybımız da olur.

Uçağın düşürülmesi konusunda NATO ülkelerinden bile destek gelmedi. Yüzde yüz haklı olsaydık gelirdi. Çeşitli konularda Rusya’nın da bize muhtaç olduğu ve NATO nedeniyle Türkiye’ye karşı askeri girişime kalkışamayacağı hususları pek kullanamayacağımız avantajlar. Zira Rus elma yemese olur da biz doğalgaz yakmasak olmaz.

Önün bataklıksa geri adım atarsın. “Türkiye korktu” deseler nolur; ne kadar cesur bir millet olduğumuzu dünya biliyor.  Bırakın şu gerilim politikalarından medet ummayı, yıllarca savaştık da noldu; sadece mezarlıklar genişledi! Hem öyle yok işte sınırda dolaşıyorlarmış diye uçak düşürme angajman mıdır nedir vazgeçin bunlardan ya! Sanki cetvelle çizdin. Ankara semalarında göreyim değil uçağını düşürmek kutup ayıları bile kaçacak yer bulamaz! 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..