Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '15

 
Kategori
Güncel
 

Her gün bayram her gün seyran olsun

Her gün bayram her gün seyran olsun
 

İşte yine bir bayram telaşı. Kimi zaman bayramdır kutlanan, kimi zaman doğum günü. Kutlanması icaptandır. Alkışlar tutulur, hediyeler alınır, pastalar kesilir. Bazen bir dost ziyareti,  bazen kısa bir mesajla desteklenir. 365 günlük süreçte, bedene hareket olur, tek düzeliğe renk olur.

Olur olmasına da, insanın içi ağlarken gönlü meyletmezse bayram yapmaya...Ağzının tadı yokken pasta yemeğe mecali olmazsa ya ?

En güzel bayram ruhun bayramıdır aslında. Ne zaman hafifsen, ne zaman dengedeysen, ne zaman zihin putlarından özgürleştiysen, işte o zamandır senin bayramın.

Sen kendi ruh çocuğunu doğurmadıysan…Sancılar çekiyorsan hala… Öyle doğum günü mü olur be dostum? Önce bir dölle kendini. Çek sancını çekebildiğin kadar...Kendinden yeni bir sen doğur da kutla o zaman doğumunu.

Hayatın hep bayram olması, her günün doğum günü coşkusuyla yaşanması, bireyin bilinç değişimiyle mümkün olacaktır. Sonsuz gücün kendi içinde olduğu bilgisine ulaşan ruhlar, eşiği geçecek ve tüm korkularından arınacaktır. Tanrısal kıvılcımı içlerinde yakmayı başaranlar, mutluluğun kaynağına ulaşacaktır. İşte o zaman her gün bayram, her gün seyran olacaktır.

Hayatın hep bayram coşkusunda yaşandığı nice günleriniz olsun. Bayramınız daim olsun.

 Ayperi Ferda Oral 

                                                                                        Eğitimci Yazar 

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..