Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

Her şey devletten de kulun hakkı nasıl ödenecek

Genel seçimler, yerel seçimler derken geldi çattı Reisi Cumhur seçimi. Halkımız ilk defa reisi cumhurunu direk kendisi seçecek. Adaylara bakalım; Ak Parti reisi cumhur adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhalefetin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Yavru muhalefet Partisi olan HDP'nin adayı Eşbaşkan Selahattin Demirtaş.

Dünyanın adaleti yok, var diyende yalan söyler. Neden mi? Bir Başbakan kendi cebinden hiç bir harcama yapmayacak, her türlü devlet imkanını kullanacak, her türlü propaganda malzemesini kullanacak medya, afişler, bilbordlar devamlı gündemi meşgul edecek yani bir nevi bizim gariban halkımızın beynine nakış gibi işlenecek. Muhalefetin ortak adayına bakalım Ekmeleddin İhsanoğlu'na Türkiye'de yaşamamış, Türk kültürüne yabancı, Mısır kültürü ile yetişmiş, Türkiye'nin batıya dönen yüzünü şarka döndürmeye çalışan bir aday. Ilıman devlet yönetimine yabancı eh işte verirseniz görevimi yaparım, vermezseniz Mısır'da keyfime bakarım hesabında. Demirtaş'a ne demeli daha kendileri Türkiye partisi olamamış, Hapisteki caninin söylemleriyle ayakta duran bağımsız Kürdistan hayali ile yanıp tutuşan zat Türkiye Cumhuriyeti'ne Reisi Cumhurluk sevdasında. Demezler mi adama EDEP YAHU.

Türkiye Büyük Millet Meclisini incelediğimizde İktidar partisi ile en küçük muhalefet partisi haricinde aday çıkması muhtemel bir siyasetçi yok mu? O zaman kapatın kapıları, meclisi de fesh edin gitsin. Ne uğraşıyorsunuz. Ben sadece CHP ve MHP'ye yuh diyorum. neden mi? iki zıt görüşlü parti nasıl olurda ortak payda da buluşabilir? madem ki buluşabiliyordunuz daha önce neden bu kadar kanlar döküldü? Bu dökülen kanların müsebbibi kimler? 

Ortak paydada buluşmak çok güzel ama bu şekilde olmamalıydı. Meclis içinde herkesin sempati duyabileceği, Tüm etnik kökenleri uhdesinde birleştirebilen birisi Ekmeleddin beyden harikulade daha fazla rey toplayabilirdi. 

Ha bazıları diyor ki eski genelkurmay başkanı, emekli general olan milletvekili veya anayasa mahkemesi başkanı diye akıllardan geçirenler var. Asker kökenli reisi cumhurları bu ülke gördü daha da görmesine gerek yok. neden mi? Ordu yönetmek sivil yönetmekle tamamen zıt bir durum. Gelelim Anayasa Mahkemesi Başkanına mesleği icabı her olaya şüphe ile bakan bir meslek grubundan da devlet idaresine geçmek zor bir durum. Neden mi Bakınız A. Necdet sEZER'e, Başbakan modeli de pek işe yaramadı neden mi Bir zamanların yıkılmaz denen Anap nerde? o döneme bakınız ve siz değerlendiriniz. 

Reisi cumhurluk yine temsil makamı olmalı, ancak Kuvvetler ayrılığını gerçekten yönetebilmeli. Partisinden ayrıldığında gerçekten tarafsız olabilmeli aksi takdirde yeni bir dönemin sancılarını yaşayacağız. bu sancılar da hepimizn sıkıntısı olacak. İnanmıyorsanız demiyorum zaten inanmadığınız için birinci turda Başbakanımız Reisi Cumhur olacak dağılmaz dediği parti dağılma sürecine girecek beklediği başkanlık sistemi de hayata geçse bile topal aksak bir sitem olacak. 

367 saf çoğunluk için diretenlere de şunu demek istiyorum Cumhuriyet kurulduktan bu yana saf çoğunluk aranmış mı devlet arşivini incelesinler. Söz sahibi olmak hala ben varım diyebilmek için çarkların dişlerini kırdılar. Kazananı bilmiyorum ama kaybeden halk oldu.

SAYGILARIMLA

 
Toplam blog
: 26
: 157
Kayıt tarihi
: 09.01.14
 
 

Ben, 1971 yılının Kasım ayının 20'sinde Uşak ili Eşme İlçesi Yeleğen Kasabasında doğdum. İlk ve o..