Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Her şey düşüncede başlar

Her şey düşüncede başlar
 

Etrafınıza baktığınızda neler görüyorsunuz? Karşınızda bir monitor ve etrafınızda birçok eşya. Bunlar nasıl yapıldı ? Bütün bunlar önce düşüncede oluştu. Daha sonra çizim ve daha sonra üretim. Daha geniş açıdan bakarsak içinde oturduğumuz bina caddeler, şehirler, yollar önce düşüncede planlandı, daha sonra meydana getirildi. Bir yere gideceğimiz veya bir iş yapacağımız zaman önce düşünür, sonra düşüncelerimizi tatbik ederiz. Bir şekilde geleceğimizi düşüncelerimizle yaratırız. Eğer düşüncelerimizi olumlu olarak yönlendirirsek, hayatta olumlu olaylarla karşılaşırız.

Olumsuz düşündüğümüzde ise başımıza hep olumsuz olaylar gelir.

Şimdi bir örnek verelim. Düşüncelerin insan psikolojisi üzerinde çok büyük etkileri vardır ve bu düşünceler hareketlerimizi yönlendirir. Bir örnek verirsek, bir ev hanımının eşinin geç gelmesini iki ayrı şekilde düşündüğünü varsayalım. Eger eşinin kendisini aldattığını ve bu yüzden geciktiğini düşünürse eşi geldiğinde tepkisi çok sert olur. Ama başına bir kaza gelebileceğini düşündüğünde eşi eve geldiğinde boynuna sarılır.

Şu anda gözlerinizi kapatıp, aklınıza geçmişteki sizi çok sevindiren bir olayı düşünün.

Düşüncelerinize tam konstrante olduğunuzda içinizi bir sevinç kaplayacaktır. Şimdi de geçmişteki sizi üzen bir olaya odaklanın. O anda ise içinizi bir sıkıntı kaplayacaktır. Bu düşünceleriniz olmamış olaylar için de geçerlidir. Başınıza gelebilecek iyi bir olayı düşünün ve ruh halinizi analiz edin. Bir müddet sonra da başınıza gelebilecek kötü bir olayı düşündüğünüzde içinizi bir sıkıntı kaplayacaktır. (")

Bazı insanlar bir işleri olması için adak adarlar veya türbelere giderler. Aslında dinimize göre türbelerden hayır beklemek son derece yanlıştır. Ama insanların o türbeye giderek işlerinin olacağına inanmaları onların düşüncelerini olumlu etkileyecektir. Bir şeyi kırk kere söylersen olur diye bir söz vardır, aslında hiç de yanlış bir deyim değildir bu. Tamamen insanın kendini inandırmasından kaynaklanmaktadır.

Hareketler, duyguları takip eder diye bir inanış vardır, aslında duygular ve hareketler birlikte hareket ederler. Eger canınız bir şeye sıkılıyorsa, kendinizi hiçbir sıkıntınız yokmuş gibi neşelendirin, biraz sonra sıkıntınızın hafiflediğini göreceksiniz.

Korktuğum başıma geldi diye bir şey vardır. Başınıza kötü bir şey geleceğinden korkarsanız maalesef o şey başınıza gelir. Eğer içinize sevgilinizi kaybedeceğiniz korkusu düşerse emin olun sevgiliniz sizi terkedecektir.

Her zaman olumlu düşünün, olumlu düşündüğünüz sürece herşey iyiye gidecektir.

Keşkeleri geride bırakın ve sizi üzen olayları hiçbir zaman düşünmeyin.

Her zaman olumlu düşünmeniz dileğiyle....

" sınırsız güç..anthony robbins

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..