Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '09

 
Kategori
İzmir
 

Her şey hayal etmekle başlar. ARKAS SPOR AVRUPA CHALLENGE CUP ŞAMPİYONU.

Her şey hayal etmekle başlar. ARKAS SPOR AVRUPA CHALLENGE CUP ŞAMPİYONU.
 

'Her şey hayal etmekle başlar' sloganıyla yola çıktılar. Hayaller gerçek oldu. Tebrikler Arkas.


GM Capital Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nı alarak, voleybolda Avrupa kupaları tarihinde şampiyonluk kazanan ilk Türk erkek takımı olan Arkasspor'da, basın sözcüsü Uğur Özden, kupayı İzmir'e armağan ettiklerini söyledi.

Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kupayı kazanmaktan dolayı ekip olarak büyük mutluluk yaşadıklarını ve Karşıyaka Spor Salonu'ndaki müsabakalarda kendilerine büyük destek veren İzmirli voleybolseverlere teşekkür borçlu olduklarını ifade etti.

Arkas spor kurulurken ''Her şey hayal etmekle başlar'' sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Özden, şöyle konuştu:

''Bizi yalnız bırakmayan, maçın son anına kadar desteklerini esirgemeyen İzmir halkına teşekkür ediyoruz. Bize mutluluğu yaşatan sporcularımızla, teknik kadromuzla gurur duyuyoruz. Devamlı itici güç olan, kalemlerini, kameralarını bizlerden eksik etmeyen ulusal basına, şehrimizin basın kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Ve kupayı İzmir halkına, İzmir'e, Türkiye'ye armağan ediyoruz. İzmir'i marka şehir yapma konusunda öncülük etmekten ayrıca mutluyuz. Arkasspor kurulurken, 'Her şey hayal etmekle başlar' demiştik. Hayallar gerçek oldu. Bir ilki gerçekleştirdik.''

İzmir'de yapılan GM Capital Challenge Cup dörtlü finalinde ilk günkü rakibi E.A. Patras takımını 3-0; ikinci günde Polonya'dan JASTRZEBSKI Wegiel SA ekibini 3-2 yenen Arkas Spor Avrupa Challenge Cup Şampiyonu olarak kupayı müzesine götürdü.

İlk sette istediği oyunu ortaya koyamayan Arkasspor, ilk seti yitirdikten sonra 2. seti 25-21 kazandı. 3. seti de yitiren Arkasspor, oldukça çekişmeli geçen 4. sette rakibine 26-24 üstünlük kurdu. 5. sette rakibini 15-12 ile geçen Arkasspor, 2008-2009 sezonunda GM Capital Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nın sahibi oldu. Şampiyon Arkasspor'dan Paul Duerden en değerli oyuncu, Gökhan Öner en iyi smaçör ve en iyi servis atan oyuncu seçilirken, Hüseyin Koç da en iyi pasör ilan edildi.

Voleybolda Avrupa Kupaları tarihinde şampiyonluk kazanan ilk Türk erkek takımı ünvanını da kazanan Arkasspor takımının altın madalyalarını ve kupasını Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Yunus Akgül, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık birlikte verdi.

Üçüncülük maçında ise Romanya temsilcisi Tomis Constanta, Yunanistan'dan Enosi Athlopedion Patras'ı 3-0 mağlup ederek üçüncülüğe ulaştı. İlk kez geçen yıl düzenlenen bu kupada, geçen yılın şampiyonu İtalyan Pallavolo Modena olmuştu.

Arkasspor böylece, voleybolda Avrupa kupaları tarihinde şampiyonluk kazanan ilk Türk erkek takımı unvanını aldı.

Filede Avrupa kupalarında şampiyonluğa ulaşan ilk erkek Türk takımı olan İzmir ekibi, daha önce iki kez lig, bir kez de Türkiye Kupası'nı kaldırmıştı.

İzmir'de Arkasspor Kulübü'nün organizasyonunda düzenlenen "Dörtlü Final"de İzmir temsilcisinin tarihi maçını 5 bine yakın voleybolsever izledi. Salon tamamen dolarken İzmirliler tezahüratları ve tribün şovlarıyla mücadeleye renk kattı. Challenge Kupası’nda ev sahibi olmasının da avantajı vardı. İzmirliler Jastrzebski’nin her hücumunda ve Arkas’ın tüm sayılarında Karşıyaka Arena’da sanki bir boğa güreşi varmışcasına gürültü çıkartıyordu.

Maçtan sonra sevinç gözyaşları dökülüyordu. İzmirliler mutluydu, başta İzmir ve Aydın valileri Cahit Kıraç ve Mustafa Malay, yaşlısı genci, çoluğu çocuğu ellerinde Türk ve Arkas bayraklarıyla mutluluktan uçuyordu. Kolay değil, bizim de artık bir Avrupa şampiyonumuz var. Arkas'la gururluyuz. Arkas'la göklerde uçuyoruz. Hayallerimizde bile görmezdik, Arkas bize voleybolda söke söke, rakiplerini eze eze bir Avrupa şampiyonluğu armağan etti.

1999 - 2000 sezonunda 2. voleybol liginde mücadele etmeye başlayan Körfez Spor Kulübü, 2001 yılında Saint Joseph Spor Kulubü, 2003 yılında da Arkas Saint Joseph ismini aldı. 2005 Mayıs ayında yapılan Genel Kurulda kulübün ismi Arkas Spor Kulubü olarak değiştirildi. Ana faaliyet branşı voleybol olan Arkas, spor yelken ve briç dallarında da faaliyet gösteriyor.

ARKASSPOR - J. WEGIEL : 3 - 2

SALON: Karşıyaka/Arena

ARKASSPOR: Hüseyin, Ahmet, Gruszka, Duerden, Gökhan, Suela (Nuri, Bülent, Mustafa)

J. WEGIEL: Nowik, Lomacz, Jurkiewicz, Prygiel, Hardy, Samica (Rusek, Yudin, De Souza, Pecherz)

SETLER: (18-25, 25-21, 18-25, 26-24, 15-12)

SÜRE: 120 Dakika (22, 28, 24, 28, 18)

HAKEMLER: Massimo Cinti (İtalya), Arturo Di Giacomo (Belçika)

kaynak:

http://www.arkasspor.com

http://www.yeniasir.com.tr

http://www.avrasya.tv/

http://www.ajansspor.com

http://www.sporx.com/

Resim: www.arkasspor.com

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..