Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '15

 
Kategori
Deneme
 

Her şeyi görmeyin, görseniz de görmeyin; gözleriniz gözlük değil arkasında vicdan var

Her şeyi görmeyin, görseniz de görmeyin; gözleriniz gözlük değil arkasında vicdan var
 

En özgür dünyada yaşasak, ne yaparsak yapalım kimsenin umurunda olmasa bile bazı şeyleri alenen yapamayız, gizli yapmak zorundayız. Çünkü dışarıdaki mahalleler özgürleşse bile içimizde mahalle var. Bazı yaptıklarımızı hani imkânımız olsa Tanrı bile görmesin isteriz.

İşte yaşadığımız hayat ve dünya böyleyken bizler yaptıklarımızı gizlemeye çalışmayalım, sizler gözlerinizi kapatın. Bu dediğimiz nasılsa olacak, hayatın gerçeği ve gelişen dünyada saklamak zorunda kaldıklarımızı saklamamız gün geçtikçe zorlaşıyor. Bu durumda insanların gözlerini kapamaları,  görseler de görmemeleri gerekiyor.

Gizlenen suç ise ortaya çıksın, zaaflara bağlı yaramazlıklar ve bilinçli özgür yönelişlerse sahiplerinde kalsın. Bunların ortaya çıkmasının ne gibi facialara neden olduğunu görüyoruz. İnsanlar kendileriyle ilgilenmenizi isterler ama takip etmenizi istemezler. Onların kendileriyle ilgili görmenizi istemediği şeyleri siz de görmeyin.

Gözleriniz gözlük değil arkasında vicdan var. Gördüğünüz bildiğiniz ve başkalarına aktardığınız her olay bir faciaya yol açabilir. İnsanların bir şeyler yapıyor olması değil sizin onu görmeniz önemli. Görmediğiniz hiçbir şey olmamıştır da. Size ne yukarıda Allah var, günahsa o versin cezasını. Ancaaakkk suç, ya da kötü bir duruma sebep olacak şeyleri özellikle ilgililere bildirmelisiniz ki önlensin. Merak etmeyin siz görmemişseniz (hayat şeffaflaştı görmemeniz mümkün değil de görmemiş gibi yaptıysanız demek istiyoruz) başkaları da görmemiştir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..