Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '13

 
Kategori
Bilim
 

Her şeyin teorisi !

Her şeyin teorisi !
 

Uzay ve Zaman


Dünyanın yuvarlak (yani geoid) olduğunun anlaşılmasından bu yana Bilim Dünyası pek çok yol katetti. Ama hala 4 kuvveti birbirine bağlayacak (Yer çekimi, Elektromanyetizma, Güçlü ve Zayıf Nükleer Kuvvet ) olan Her Şeyin Teorisini bulamadılar.

Yer Çekimi

İsaac Newton ve elma ile simgelenen en bilindik ve 4 kuvvet arasındaki en zayıf kalan kuvvettir. Newton çekim kuvvetini iki cismin birbiri üzerine uyguladığı kuvvet olarak adlandırmıştır. Newton'un tanımında kütlesi büyük olan kütlesi küçük olanı çekmektedir ve böylece yerçekimi oluşmaktadır. Ancak Einstein'a göre çekim kuvveti biraz farklıdır; şöyle ki cisimler ne kadar ağırsa uzay-zamanı o kadar bükerler tıpkı bir kumaşın üzerinde bulunan top gibi. Örneğin Dünya Ay'dan daha büyük olduğundan Dünya uzay zamanı Ay'dan daha çok büker ve Ay'ı kendine doğru çeker. Eğer Dünyanın kütlesi çok daha fazla olsaydı Ay Dünyaya düşer ve yok olurdu.

Elektromanyetizma

Değişen bir elektrik alan, bir manyetik alan üretirken, değişen bir manyetik alan da, elektrik alanı meydana getirir. Bu etkiye, elektromanyetizma denir. Örneğin elektrik jeneratörleri, transformatörler.

Güçlü Nükleer Kuvvet

Atom çekirdeklerinin çarpışarak birbirlerini yok etmesi sonucu ortaya çıkan büyük miktarda ışık ve itme kuvveti yani Radyoaktivite.

Zayıf Nükleer Kuvvet

Atomun çekirdeğindeki protonlarla nötronlar arasındaki kuvvettir. Bu kuvvetle atomun çekirdeğinde bulunan fazla nötronlar protona dönüşebilir. Böylece bir atom parçalanmadan başka bir atoma dönüşmüş ve çevreye zarar vermeden varlığını korumaya devam edebilmiştir.

Bu kuvvetler arasındaki matematiksel dağılımlarda çok büyük uçurumlar olduğu tespit edilmiştir. Bu yüzden de Her Şeyin Teorisini bulmakta bilim adamları zorlanıyor.

Bilim adamlarının zorlandığı nokta ise Büyük Patlama anında ve hemen sonra evren, çok küçük bir hacimde ve kuantum fiziğinin geçerli olduğu kısa bir dönem geçirmiş. Bu yüzden de bu dönemin fiziğini bilmeden evrenin günümüzde gözlemlediğimiz dinamiklerini açıklamak olanaksızlaşıyor.

Benim bakış açımsa şöyle; evrende her şey gelişme ve değişme halinde fizik kuralları da buna dahil olmalı. Yani fizik kuralları Büyük Patlama safhasındayken şu anki kurallardan daha farklıydı. Tıpkı büyüyen bir çocuk gibi. Büyük Patlamadan günümüze gelene kadar da gelişti ve değişti. Kuantum fiziği, Büyük Patlamada Büyüyen evrenle birlikte gelişme gösterdi ve şu an ki Fizik Kurallarına ulaştı. Kuantum Fiziğinden bugünkü Fiziğe gelene kadar tam 14 milyar yıl geçmesi gerekiyordu. Öyle ya, Fizik kuralları bir gecede değişecek değil ya !

Bundan 14 milyar yıl sonra kim bilir evrendeki Fizik Kuralları ne hale gelecek ? Belki de bu evren yok olup başka bir evreni oluşturacak. Orada da farklı Fizik Kuralları oluşacak.

EL HALİK

Yoktan yaratan (Evrenin Big Bang ile yoktan yaratıldığı ortaya çıktı)

EL BASIT

Açan. Genişleten (Evrenin karanlık madde tarafından genişlediği ortaya çıktı )

EL KAABIZ

Sıkan. Daraltan (Demek ki Evren genişliyorsa daralabilir de. Belki de Evrenin sonu içe çökme yani daralmasıyla olacak.)

EL BASİR

Her şeyi gören (Kunatumdaki Evrensel Bilinç Teorisi. Bir olayı gözlemlemek ile sonucunu değiştirebilirsiniz. Schrödinger 'in Kedisi Deneyinde gözlem çok önemlidir. Kedinin koyulduğu kutuya bakmadan önce Kedi hem ölü hem diridir. Ama biz bakınca bilincimiz kedinin durumunu belirler. Sadece bizim bilincimiz yetmez tabi ki. Bize bakan başkalarının bilinci ve başkalarına bakan başkalarının bilinci, en son da bu bilinçlerin toplamı olan evrensel bilinç kutunun içindeki kedinin durumunu belirler.)

EL KEBİR

Büyüklüğü kendisinden başkasınca bilinemeyen. (Ne yaparsak yapalım bizi yaratanı tam olarak anlamamız mümkün olmayacaktır.)

El BEDİ

Alemleri yoktan yaratan (Demek ki başka Alemler de var. Zaten Bilim dünyası da Paralel Evrenler Teorisi ile evrenimize benzeyen başka alemlerin olabileceğini belirtiyor.)

EL BAKİ

Sonsuz olan. Devam edecek olan (Esas sonsuzluk kavramı bizi yaratana aittir. Uzaya sonsuz diyoruz aklımız almıyor diye ama uzayın bir balon gibi genişleyen yapısı bizi yaratanın iradesi ile sınırlıdır. Yani bizi yaratan Allah uzayın genişlemesine artık dur derse uzayın da sonu gelmiş olur.)

 
Toplam blog
: 621
: 1712
Kayıt tarihi
: 27.05.09
 
 

Herşey birbirini etkiler prensibiyle astrolojiyi bilimsel bir platforma taşımaya çalışmaktayım. Asl..