Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '14

 
Kategori
Futbol
 

Her takım bir Gekas Alsa Keşke...

Her takım bir Gekas Alsa Keşke...
 

Şimdi transfer dönemi...Oyuncalar yine havalar da ; Aslında bu dönemde sorulması gereken 2 soru var. Birincisi neden takımlarımız yıldız adayı oyuncuları transfer etmek yerine kariyerini bitirmiş oyuncuları alırlar. İkinci soru da hiç şüphesiz Türkiye de parlayıp yurt dışına giden bir yabancı oyuncu neden yok..?

İlk soruda Gekas ya da Droga tarzında ki oyuncuları ayırıyoruz elbette.

İkinci soruya cevap olarak son seneler de sadece Emenike ve Oumar Niasse 'ı gösterebiliriz. Niasse gibi bir oyuncu aslında Türkiye de her takımda oynardı ya neyse. Şimdi alınan oyunculara biraz yakından bakalım.

Fenerbahçe ve Diego... Bilinen bir isim. Çok büyük beklentiler içerisinde alındı ise de o beklentilerin bir çoğunu karşılaması mümkün değil.Takım oyuncusu.  Werder Bremen ve Wolfsburg da ki futbolu ile Bundesliga içerisinde değerli bir isim olsa da sonraki yıllar da istenilen patlamayı hiç bir zaman yapamadı. Milli takımda uzunca bir süredir yok...Bir Alex olması mümkün olmasa da katkı yapacağı da su götürmez bir gerçek.Ancak daha iyisi alınamazmı idi ?

Trabzonspor son 3 senedir sürekli Türkiye ligine gönderilmeye çalışılan Cardozo yu nihayet aldı.Çok iyi bir golcü. Fiziği ve ceza sahası içerisinde yaratıcılığı ile halef i Marc Janko dan en az 10 gömlek üstün.

Ayrıca Belkalem ve Medjani de gerçekten değerli oyuncular.Halilhodziç bu defa herhalde Trabzon dan erken ayrılmamaya kararlı.

Galatasaray ise zaten transfer de çok sessiz.Sinan Bolat ın neden Muslera nın yedeği olduğunu anlamak zor...

Bu süreçte Beşiktaş  Dembaba ile güzel bir atak yaptı. Buldozer gibi bir adam...Onu durduracak defans oyuncusu da türkiye de pek yok..Ancak iyi bir Demba ba bunu yapabilir.Bekleyip göreceğiz..

Diğer takımların transferlerine bakınca Konyaspor ' un Djalma ve Akhisar 'ın gekas transferleri başarılı..

Keşke biraz bilerek transfer yapmayı öğrensek. Turist modun da gelip giden futbolcuları da unuturduk belki..

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..