Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '11

 
Kategori
Seçim
 

Herkes böyle düşünürse...

Herkes böyle düşünürse...
 

Geçenlerde bir arkadaşımla hangi gün buluşabileceğimiz hakkında konuşuyorduk. Kısa bir tatil için şehir dışında olacaklarını, ayın 14'ünden sonra görüşebileceğimizi söyledi arkadaşım. Oy kullanmak için gelip gelmeyeceklerini sorduğumda aldığım cevap çok şaşırttı beni; gelmeyeceklermiş! Gittikleri yer şehre 70 km uzaklıkta oysa. Tabii kınadığımı söyledim hemen.

Annemle babam da 60 km uzaklıkta bir ilçede geçiriyorlar yaz günlerini. Annem 80'ine yaklaştı, babam da 80'ini geçti, oy kullanmak için hafta sonu Antalya'da olacaklar. Her ikisini de sağlıklı ömürler diliyorum. Umarım uzun yıllar oylarını kullanırlar.

Bir başka tanıdığım ise kızına hafta sonu için gidiş-dönüş bilet yolladığını söyledi, oyunu kullanıp geri dönmesi için. Başka illere tatile gittiği halde, sadece oy kullanmak için günübirlik oy kullanıp dönecek tanıdıklarım da var. Kutluyorum hepsini de.

Çocukluğumda okuduğum, bende iz bırakan, ders veren fıkracıklar vardır. Ne zaman sandık başına gidilecek olsa aklıma onlardan biri gelir.

Ormanlar kralı aslan, ormanda yaşayan diğer bütün hayvanları canlarından bezdirmiş. Maymun bu işe son vermeye karar vermiş ve bütün hayvanları aslanın olmadığı bir bölgede toplanmak için çağırmış. Bu durumdan kurtulmak için aslanı korkutmayı getirmiş gündeme. Herkes bir fikir atmış ortaya. En kabul gören fikir, aslanla karşılaştıklarında hep bir ağızdan bağırma fikriymiş. Aslanın kükremesini bastıran bir ses çıkartırsak, elbette aslan korkar ve bizi rahat bırakır diye düşünmüşler. Bir de maymunun başkanlığında prova yapmışlar. Maymun işaret verdiğinde hep bir ağızdan bağırmışlar, bastıkları toprak titremiş çıkan sesin gürlüğünden. Gün ve saat kararlaştırmışlar, aslanın karşısında bağırmak için.

O gün gelip çattığında hepsi geniş bir alanda toplanmış. Maymun yüksek bir tepede komut vermek için bekliyormuş. Sonunda aslan görünmüş ve iyice yaklaşınca maymun bağırmaları için komut vermiş. Hiçbir hayvanda tık yok! Bir komut daha vermiş, gene tık yok! Bir daha, bir daha...gene tık yok!

Meğer bütün hayvanlar aynı şeyi düşünüyormuş o anda; Ben bağırmasam nasıl olsa kimse farketmez. Bağırdığımı ya aslan farkederse?

Bu minik fıkra / öykünün adını bile hatırlıyorum; Herkes böyle düşünürse idi...

Geçen hafta bu konuyu konuştuğum bir arkadaşım Balbay'ın bir cümlesini aktardı bana; Birey demek, bi rey demektir! Bireyseniz, bi reyin önemini de bilmeli; Ben oy kullanmasam ne farkeder ki, dememelisiniz. İşte bu yüzden, sorumluluğumuzu asla unutmamalı ve sandık başına gitmeliyiz. Eğer gene yakınacağımız günler yaşarsa ülkemiz, oy kullanmayanlar lütfen ama lütfen hiç yakınmasınlar. Bir siz oy vermeseniz ne mi olur? Cevabını tatilde olmayı oy vermeye yeğleyenler versin!

 
Toplam blog
: 261
: 2212
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1954 Antalya doğumlu ve Antalyalı'yım. Ülkemin ve özellikle bu şehrin sevdalısıyım. Sanatın pek çok ..