Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '10

 
Kategori
İnternet
 

Herkes yanındakini iyi tanısın!

Herkes yanındakini iyi tanısın!
 

internet


Geçmişi olmayan kişilerin, birden uyum ve hoşgörü mesajları ile ortaya çıkıp, bir takım sosyal hadiseler de bir değere sahip çıkmaya çalışması ve burada boy göstermesi kadar banal ve mantık dışı bir hareket olamaz! Sanal ortamda tanıdığımız insanlarla bir gün sanaldan çıkıp sosyal aktivitelerde bir araya gelebileceğimizi düşünerek, yazdıklarımızın bizi utandırmaması gerektiğini ve bunun, bir siteye kayıt olduğumuz andan itibaren başladığını bilmeliyiz!

Gelişen olaylara göre tarzımızı ve duruşumuzu belirlemeye çalışmak ve yanlışlarımızı inkâr etmek, iki yüzlülük olur! Hiçbir şey olmamış gibi iki yüzlü sahtekâr bir insanın elinden tutmak, onurlu ve dürüst insanların işi olamaz. Ancak kandırılmış saf temiz kalpli insanlar; bu “sahte kalıplar” tarafından tuzağa düşürülerek aldatılırlar.

Kendisinin var olduğu yerde, toplanacak insanların memnuniyeti ile kendisinin var olmadığı yerde toplanacak insanların memnuniyetinden şüphe duymamak için, yaşadığımız her an, ister sanalda olsun, ister gerçekte; bazı değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu değerler Türk insanının örf ve adetlerinde olduğu gibi, başka ülkelerin ve kültürlerin de kabul edebileceği evrensel ilkelerdir. Şayet bir grupta, varlığımızdan rahatsız olacak birilerini hissedersek, yapılacak en doğru hareket o insanların yanına gitmemek olmalıdır!

Ya da varlığından rahatsız olacağımız insanlar bir toplulukta boy gösteriyorsa o toplantıya gitmemek en doğru hareket olur!

Ne yazık ki bazı değerleri yaşamamış bunlardan yoksun kalmış insanlar, internetin sağladığı imkanlar ile başlarda sanal, daha sonraları gerçek olan sosyal grupların arasına sızmaktalar. İşte bunlar tehlikeli gruplardır! Bakışları bakış olmaz, konuştukları laf olmaz! Gerçekten insan olduklarını anlamak için test gereklidir!

Herkesi “insan” olduğu için koşulsuz kabul eden internetteki sosyal oluşumların içine, sızan bu kötü niyetli kişiler, bu güzel topluluklarda ki oluşumlardan ders almak isteseler; Kârlı çıkacaklardır! Ancak şeytani duygular ile hareket ederek, huzuru bozmaya çalıştıkları, ağırlıklı olarak görülür. Bu kötü niyetli kişilerin gerçek yüzlerini ortaya çıkardığınızda; hele ki onların menfaatlerine zarar verdiğinizde; o melek yüzlerin nasıl bir mahluka dönüştüğünü görmek istemezsiniz!!!

Gördüklerimizin ve inandıklarımızın bir çoğunun, gerçek doğrular olmadığını anladığımızda, bizi uyaranlara ne kadar haksızlık yaptığımızı anlayacağız! Umarım bunu anladığımızda, kaybettiklerimiz, sahip olduklarımızdan daha az olur. M.Talip Girgin

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..