Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '07

 
Kategori
Futbol
 

Herşeyden önemlisi özgüven

Herşeyden önemlisi özgüven
 

Fenerbahçe Avrupa' daki makus tarihini sil baştan yeniden yazıyor. Dün akşam PSV karşısında oynan oyun Şampiyonlar Liginin (ŞL) önceki sezonlarında Barcelona'nın, Schalke'nin, Manchaester United'in, Lyon'un Fenerbahçe'ye karşı oynadıkları oyuna çok benziyordu. 40 metrede oynanan futbol, top rakipteyken hataya zorlayan pres, bitmek bilmeyen kanat organizasyonları, rakip savunmayı afallatan duvar pasları... Sarı lacivertliler ŞL'nde 3 sezonda edindiği tecrübeyi artık sahaya yansıtıyor.

Aziz YILDIRIM 4 sene önce ŞL'de şampiyonluk hedefleri koyarken "tecrübe ve sabır" ilkelerini gözardı etmişti. Artık O'da öğrendi Devler Liginin ne denli zor bir lig olduğunu, artık Aziz Başkan'da aklı selim düşünüyor Avrupa Kupaları için. Biliyor ki bu sezon takımın kazandığı tecrübe diğer 3 sezonun toplamından daha fazla ve bu tecrübe gelecek sezonlarda takımı yarı finale, hatta finale taşıyacak( belki de bu sezon).

Fenerbahçe bu sezon ŞL'de sadece puan ve tecrübe değil -ögüven- de kazandı ki bu bence en değerlisi. hepimiz biliyoruz Galatasaray'ın Avrupa'da ne kadar farklı oynadığını. Artık Fenerbahçe'de de böyle bir karakteristik oluşuyor. Fenerbahçe'ye de bu sezondan sonra "Avrupalı" patenti kolayca yakıştırılabilir. Yani sarı lacivertli oyuncular artık Avrupa maçına çıkarken korkarak değil umutla çıkacaklar.
Ve Zico... O'nun ŞL'deki tecrübesi takımınınkinden de az. Ama O yarattığı eseriyle birlikte deneyim kazanıyor ve ekibiyle büyüyor. Geçen sezon topladığı tüm eleştirileri artıya çevirmek Zico gibi büyük bir futbol adamından beklenebilirdi. Hala eksikleri var, ama bu seneki performansıyla gösterdi ki tecrübe kazandıkça bunları da düzeltebilir. Son şampiyonluğun ardından gönderilseydi hiçbir sarı lacivertli taraftar itiraz etmezdi hatta çok da memnun olurlardı. Ama PSV maçının son dakikalarında Kadıköy'den yükselen " I LOVE YOU ZICO" tezahüratı gösterdi ki Zico taraftarların da güvenini kazanmış.

Tam da bu noktada önemli bir konu var. Fenerbahçe'nin Süper Lig'de apaçık görünen konsantrasyon eksikliği ! Zico'nun ve Volkan Ballı'nın bu sorunu bir an evvel çözmeleri gerekiyor. Çünkü Fenerbahçe'nin bu sezon ilk iki dışında kalması demek önümüzdeki sezon ŞL'den uzak kalması demek. Bu da Devler Liginde bu sezon kazanılan özgüven, tecrübe ve puanların çöpe gitmesi demek olur.

 
Toplam blog
: 4
: 1925
Kayıt tarihi
: 19.06.07
 
 

Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunuyum. Üniversite hayatımın 2. senesinde meslek hayatım başl..