Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Herşeye vaktimiz var fakat, derin düşünmeye yok....

Aklı olan her insan bir hiç iken var olduğunu, Allah''ın varlığını, yaratılış amacını, nasıl kulluk etmesi gerektiğini düşünüp anlayabilecek bir bilince sahiptir. 

Oysaki etrafımıza baktığımız zaman, çoğu insanın sadece bugünü ya da yarını düşünerek yaşadıkları görüyoruz. 

Birçoğumuz sabah kalkar kalmaz, bugün ne giyeceğim düşüncesiyle güne başlayıp, akşama kadar zihnimizi sadece günlük, sıradan düşüncelerle dolduruyoruz.. Fakat derin düşünmüyoruz… 

Kimine göre de, bugünü düşünüp yarını hiç düşünmemek bir hayat görüşüyken,  

Kimine göre de geleceğe dair planlar yapmak, yatırımlarda bulunmak düşünmenin bir göstergesidir…. 

Anlayacağınız, düşünmek kavramının anlamı herkes için farklı. 

Şimdi okurken bugünü ya da yarını düşünmekten daha doğal ne olabilir ki dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız yaşadığımıza göre elbette ki bunları düşüneceğiz. Zaten sadece biz değil, yeryüzündeki milyarlarca insan bu ve benzeri düşüncelerle ömrünü geçiriyor. 

Ve görülen o ki, insanlar bu tarz konular dışındaki derin konular üzerinde düşünmeye pek yanaşmıyorlar.. 

Neden biliyor musunuz?  

Çünkü kimsenin vakti yok..(!) 

İnsanlar, doktora yapar, asistan olur, öğretim üyesi olur, insanlara şifa dağıtan bir doktor….vs olur .. Her konuda düşünüp fikir beyan ederler, ama bir kere olsun ölümü ve sonrasında Allah''a verecekleri hesabı akıllarına getirmezler. 

İşte böyle insanlar gerçekten büyük bir zarar içindedirler. Çünkü her insan er ya da geç ölümle karşılaşacak ve Allah''a olan kulluğundan sorguya çekilecektir. "Düşünmemiş" olmak bu insana bir yarar sağlamayacaktır. 

Dolayısıyla arkadaşlar, Allah''a karşı olan sorumluluklarını görmekten kaçan insan, derin düşünmemekle sadece ve sadece kendisini kandırmış olur. 

Ahirete gittiğinde ise; Allah''ın huzurunda hesap verirken "bilmiyordum, aklıma gelmedi, düşünemedim" gibi samimiyetsiz mazeretlerin geçerli olmadığını açıkça anlar. Allah bir ayetinde insanları, hesap gününün "zalimlere kendi mazeretlerinin hiçbir yarar sağlamayacağı gün" olduğuna dair uyarmıştır. (Mümin Suresi, 52) 

Özetle; 

Yarın, bizi kurtaracak olan bugün burada yapıp ettiklerimiz olacak.. Dolayısıyla düşünmemiş olmak bize fayda sağlamayacak .. O halde gelin hep beraber ahiretimizi düşünüp, Allah'a layık bir kul olarak yaşamımızı idam ettirip kazanan olalım.. 

Sevgi ve ışıkla.. 

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..