Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

13 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hey düşman

Hey düşman
 

Ey rekip hey düşman

"Hey düşman
kürt ulusu dili ile yaşamakta
Hiçbir zaman düşmanlar tarafından yenilemez
Hadi kimse kürtler ölü demesin
kürtler hayatta, kürtler yaşıyor, bayrakları asla inmeyecek
Biz, gençlik yenilenmenin kırmızı rengidir
Bu yolda başlattığımız kanımızı izle
Hadi kimse kürtler ölü demesin
kürtler hayatta, kürtler yaşıyor, bayrakları asla inmeyecek
Bizler medya ve keyhüsrev'in çocuklarıyız
inancımız ve dinimiz memleketimizdir
İnancımız ve dinimiz kürt ve kürdistan'dır
Hadi kimse kürtler ölü demesin,
kürtler hayatta, kürtler yaşıyor, bayrakları asla inmez."

Bilmeyenler vardır belki aramızda yukarıda yazılı olan pkk terör örgütü ve sözde kürdistan bölgesinin milli marş olarak kabul ettiği dizelerdir.

Neden yazdım bunu çünkü yine sınırlar aşılmaya çalışılıyor. Yine kanıma dokanan olaylar oluyor.

Yer : Amerika

Organizasyon : Dünya Müzik Festivali

Davet : ABD 'nin Ankara Büyükelçiliği Tarafından

Davetli : Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Çocuk Korosu

Tarih : 03 - 07 Ekim tarihleri arası

ABD 'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan davet üzerine bu ülkede düzenlenen Dünya Müzik Festivaline katılan Yenişehir Belediyesi Çocuk Korosu 3 - 7 ekim tarihleri arasında Los Angeles, San Dieogo ve San Francisco gibi önemli kentlerde festival kapsamında bir hafta boyunca Türkçe, süryanice, ermenice, ibrahimce, ingilizce, almanca, kürtçe ve rusça olmak üzere sekiz dilde şarkılar seslendirdi.

15 kişilik çocuk korosu festivalde sözde kürdistan bayraklarıyla bir dönem TÜRKİYE'de yasak olan şarkıları seslendirdi.

Festivali organize eden ABD'li yetkililerin koroyu tanıtımında '' kürtlerin diyarbakır çocukları'' açıklaması ilgi çekiciydi.

Yukarıda yazmış olduğum kürtlerin milli marş olarak seçtiği sözde kürt marşının okunmasınada hiç bir yetkiliden herhangi bir müdahale yapılmadı.

Aynı zamanda ABD temsilciler meclisi dış ilişkiler komitesi 1915 olaylarına ilşkin ermeni iddaaları tasarısınıda kabul etti.

Yani olayları görüyorsunuz sizlerde takip ediyorsunuz. Bu kadar bir ülkenin üzerine gidilir mi anlayamıyorum. Zaten mübarek bayramımızı kana buladı şerefsizler. Birde siyasi darbeler.TÜRKİYE'nin etrafına şöyle bir bakıyorum. Ülkenin her köşesinde sorun her köşesine karışmaya çalışıyorlar.

Boğazlara bakıyorum boğazlardan gelip geçenlerle zaten yıllardır uğraşıyoruz. Boğazdan karşıya bak yunanistan zaten başlı başına dert. Biraz aşağıya bak kıbrıs sorunu, biraz daha dön Antakya Suriyenin mi bizim mi? İsrail Filistinlileri bombaladı mı bombalamadı mı? Dön biraz daha Irak sorunu, kürt sorunu, terörist sorunu. Zorda olsa geç Irağı. Karşında Mahmud Ahmedinejad. Bir bakıma müslüman aleminin cesur yüreği. Bizim İran'la bir sorunumuz yok ama zaten mesele bu. İranla aynı tarafta olmayın baskısı ve endişesi var. Neyse çık İrandan yukarıda ermeniler var bu kez. Bıkmadılar 1915 ten beri yalan söylemeye.

Nedir bu anlamış değilim. Ülkenin her bir tarafına herkes karışır oldu. Dünya haberlerine şöyle bir göz atın tarafsız olarak. Haberlerin çoğunda TÜRKİYE var. Biz yoksak bu bahsettiğim olaylarla ilgili bizim sınır komşularımız mutlaka var.

Elin amerikalısı festival yapıyor. TÜRKİYE'de başka okul yada koro yokmuş gibi gidip Diyarbakırdaki Yenişehir korosu kürtçe şarkılar hatta sözde marşlarını okumak için davet ediliyor. Birde TÜRKİYE'yi temsilen gittiği açıklanıyor. Bu ülkeyi temsil edecek başka kimse kalmadı bu memlekette.

Bilmiyorum ama benim kanıma dokunuyor bu olanlar. Yetkililerden bu tip konularda daha aktif olmalarını rica ediyorum. Bizim halk olarak yapacağımız şey işte bu tip yazılar yada sessiz eylemler. Fakat yetkililerin bu tip olaylara alet olmamaları gerekiyor.

Yurdun dört bir tarafından hatta sekiz dokuz tarafından tahrik ediliyoruz. Bu tahrik edenlere yataklık yapanlara destek olanlara göz açtırmamak gerekli. Benden bu kadar sayın mb ailesi. Bu saatte sinirlerim yeterince bozuldu sanırım. Geri kalan yorumları sizlere bırakıyorum...

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..