Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '15

 
Kategori
Bilim
 

Hiçbir acı cehaletten daha fazla zahmet verici değildir.

Hiçbir acı cehaletten daha fazla zahmet verici değildir.
 

 '' Bilim bütün dünyanın malıdır, ulusların sınırlarını tanımaz,'' diyen Goethe kadar bırakalım geniş bakmayı, gerçeğe giden yolları aydınlatan ışıklara kapalı bir takımın zihniyeti.
 
 
Gerçekten bazı insanlar ''Akıl Tutulması'' yaşıyor. Öyle bir döneme gelmişiz ki; ırkçılık yüzünden bir kesim sabahtan beri bütün işini gücünü, derdini tasasını bir kenara atmış! Yok Türktür, yok Kürttür, yok Arap, yok Süryani... 
Yahu Adam ( Sayın Prof. Dr Aziz Sancar) 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü alıyor ve ''Kanser tedavisinde kullanılan ilaçların çoğu DNA'yı tahrip ediyor ve vücutta bulunan DNA onarım mekanizmaları, o kanser hücrelerinin yaşamasını sağlıyor. Biz bu mekanizmayı anlamak, aydınlatmak için bir çalışma başlattık. Bu mekanizmayı anlayınca onu "inhibe" edip, kanser hücrelerinin normal hücrelerden daha önce öldürülmesini sağlamaya çalışacağız. DNA onarımı mekanizmasını aydınlatmak, kanser tedavisi noktasında çok önemli. Gayemiz bu mekanizmayı açıklamak. Ülkem adına gurur duyuyorum.'' diyor. 
Ama kusura bakmasın bu ülkenin bazı insanları sizinle gurur bile duyamıyor.
 
Çünkü; sizin bu topraklarda doğmuş, yetişmiş, bu ülkenin öğretmenleri tarafından okutulmuş olmanızı idrak edemiyor. Çünkü o bir kesimde sizde var olan vatan bilinci bulunmuyor. Çünkü sizin arkanıza aldığınız Ata'nızı ve Bayrağınızı kabullenemiyor.
 
Yazık! Bu ülkede insanın ırkı,dini ne olursa olsun ama yeter ki zihniyeti hain olmasın!
Siz nelerle uğraşıyorsunuz, biz nelerle !
 
 
 
 
Toplam blog
: 25
: 279
Kayıt tarihi
: 20.07.15
 
 

Hayat bir mikroskoptan bakmak gibi; küçüçük bir şeye yakınlaşmayı bilirsen onu gerçekten görebili..