Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '09

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Hijyenik ped ve ekonomimiz!!!

Hijyenik ped ve ekonomimiz!!!
 

Eminim başlığı görünce ne alakası var diye düşündünüz.. Ben de olsam aynısını düşünürdüm. Benim de televizyondaki hijyenik ped reklamlarını seyredince aklıma geldi. Hani reklamlarda diyorlar ya üst tabaka sıvının tamamını emiyor, alt tabakaya hiçbir şey geçmiyor diye.

Şimdi bir ışık yanmıştır sanırım...

Geçenlerde Fortune 500 listesi açıklandı. Bilmeyenler için söyleyeyim Fortune 500, dünyadaki en zengin 500 iş adamının bulunduğu liste. Listede birçok Türk iş adamı da var. Her sene bu listedeki milyarder Türk iş adamlarının sayısı giderek artan bir ivme ile artıyor. Bu durum Avrupa'lıların da dikkatini çekiyor. Ne var bunda, ne güzel işte dediğinizi duyar gibiyim...

Aslında normal şartlarda ülkemizdeki dünya çapındaki Türk Dolar milyarderi iş adamlarının sayısının artması çok güzel bir durum. Çünkü bir ülkedeki zengin sayısının her sene artması, o ülkenin ne kadar fazla ticaret, ihracat yaptığının ve buna bağlı olarak da istihdamın artmasına paralel olarak da gelişmişlik düzeyinin ne kadar yüksek olduğunun göstergesidir.

Tabi bu durum az önce de belirttiğim gibi normal şartlarda...

Ekonomimize baktığımızda durumun pek iç açıcı olduğunu söylemek çok zor.

Aralık ayında işsizlik rakamları ülkemiz tarihinin en yüksek seviyelerinden birine ulaştı...

Piyasada ödenmeyen çeklerin senetlerin haddi hesabı yok.

Herkes kredi kartı borçlusu. Öyle ki ; herkes bir kredi kartından çektiği para ile diğer kartının borcunu öder durumda. Bu durumda da faizler katlanarak artıyor. Önceden işçi ve memurlar emekli olduklarında emeklilik ikramiyeleri ile ev alırlarmış. Şimdi ise emeklilik ikramiyeleri ile kredi kartı borçlarını kapatıyorlar tabi kapatılabilirse...

Çoğu çalışan ve işsizler bankalar tarafından kara listeye alınmış...

Yeni açıklanan sanayi verilerine göre kapasite kullanım oranı bugüne kadar en düşük seviyelerinden biri olarak gerçekleşti.

Borsa gittikçe düşüyor. Kimine göre aylar önce en düşük seviyesini gördü...

Zaten kriz de teğet geçti...

Bu ortamda zengin olanlar daha da zenginleşiyor. Çünkü sistem böyle kurulmuş.

Yazımın başında demiştim ya hani, hijyenik ped ile ekonomimizin ne alakası var diye düşüneceksiniz diye.. İşte üst kesim gelirlerin tamamını emiyor, alt kesime hiçbir şey kalmıyor.

Üst kesimin altı kuru, keyfi yerinde....

A.Erbil BUHARALI

 
Toplam blog
: 6
: 2105
Kayıt tarihi
: 21.12.07
 
 

1977 istanbul doğumluyum. Endüstri Mühendisliği mezunuyum.Uzmanlık alanlarım lojistik, satınalma, dı..