Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '15

 
Kategori
Futbol
 

Hikmet Karaman... İşte size gerçek bir futbol emekçisi...

Hikmet Karaman... İşte size gerçek bir futbol emekçisi...
 

Biliyorum. Çok üzüyorlar sizi ama; sabredin hocam. "Sabrın sonu selamet."


Onun adı Hikmet Karaman. Tam bir futbol emekçisidir. Çalıştırdığı küçük ve orta çaplı takımların neredeyse tamamında başarılı olmuşsa da; layık olduğu yere bi türlü getirmez onu futbol baronlarımız.

İnatçıdır. Sonuna kadar mücadeleci... Düştü, düşecek, denen takımları ayağa kaldırmıştır. Ama yine de kimselere yaranamaz. E, büyüktür suçu canım! Prensiplidir bi kere. Dikbaşlıdır. Eğilip bükülmez. Dalkavukluğu bilmez, sevmez, beceremez. İşine delice aşıktır. Lakin, ne lobisi var ne kulusi. Ne adamı bulunur doğru düzgün; bilgisini parlatacak, yeteneğini yaldızlayacak ne de hakkını teslim eden delikanlı bir kalem erbabı...

En iyi bildiği şey, futbol. Ama işini iyi bileni sevmez ki bu topraklar. İşe göre adam yerine adama göre iş seçmek; bin yıllık alışkanlığımız! Dayısı olana alem Paris! Tek tabanca'ya kapının önünden ayrılmak bile yasak!

Teknolojiyi çok yakından takip eder hoca. Takım antrenmanlarını küçük bir helikopter kamerasına kaydettiren ilk antrenörümüzdür. İşine ölümüne saygılıdır. Bi ara Barcelona altyapısını da incelemiştir. Kimseler hatırlamaz ama, 1994-1995 sezonunda, Galatasaray'da, Reinhard Saftig'in yardımcılığını da yapmıştır. Florya'ya yabancı değildir ama; ah bi de Türk futbolu değerini bilse...

Şimdiye kadar 14 farklı takımda çalıştı Hikmet hoca. Bu takımlar: MKE Ankaragücü (3 kez), Çaykur Rizespor (3 kez), Erzurumspor, Malatyaspor, Adanaspor, Zeytinburnuspor, Kayserispor Kayseri Erciyesspor, Kocaelispor, Manisaspor,Antalyaspor,Ankaraspor, Gaziantepspor ve Bursaspor'dur. 

Vestel Manisaspor ve Bursaspor'da çok başarılıydı. Kayseri Erciyesspor'uysa, resmen ipten aldı. Herkesin düştü dediği takımı, dişiyle, tırnağıyla, çimleri kazıya kazıya Türkiye Süper Ligi'nde tuttu. Daha önce Antalyaspor'u 1.Lig'e çıkarmıştı. Şimdi de bir alt ligde ikincisi yaptığı Çaykur Rizespor'la, Süper Lig'in tozunu atıyor.

Bakalım bu kez kıymeti bilinecek mi?

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..