Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Hirşutizm nedir?

Çocuklarda ve kadınlarda meydana gelen Hirşutizm, yüz, boyun, göğüs, sırt, kol ve bacaklarda erkekler gibi koyu renkte aşırı kıllanma yaşanmasına verilen isimdir.
 
Androjemik yani erkeklik hormanlarının artışı sayılan bu durum, öncelikle olarak sebep-sonuç ilişkisine göre değelendirilirken, duruma neden olan hastalıklarında araştırılması gerekiyor. Bunun gerekçeleri arasında; böbreküstü bezi hastalıkları, kortizon ilaçlarının kullanımı, polikistik over sendromu nedenler arasında yer alabilir. Ayrıca genetik sebeplere bağlı değişimlerin yaşandığı da görülmektedir.
 
 
Hirşutismus tedavisi tıbbi ve kozmetik tedavi olarak ikiye ayrılır.
 
Tıbbi tedavi: Tıbbi tedavi hormon artışı yaşanan kişilerde erkeklik hormonu azaltan ilaç kullanımı ve doğrum kontrol hapları kullanılabilir. Tıbbi tedavi süresince görüleceği gibi önceden çıkmış olan kılların azalmayacaktır. Bu tedavi, önceden çıkmış kılların değil, yeni tüylerin çıkışını engellemek veya azaltmak içindir.
 
 
Kozmetik tedavi: Mevcut kılların yok edilmesi için uygulanan yöntemlerdir. Bunların arasında tüy dökücü kimyasallar olduğu gibi renk açmak için hidrojenperoksit ürünler kullanılır. Ancak kalıcı çözüm için lazer epilasyon kullanımı gerekebilir.
 
Lazer Epilasyon: Lazer teknolojisi, kişiye ışığın kontrollü olarak yoğunlaştırılarak güçlenmesi şeklinde uygulanır. Yoğun ışık uygulanan bölgedeki kılların köklerine etki ederek kılları zayıflatma, yok etme teknolojisi olan bu tedavide açık renk yerine koyu renk kıl ve tüylere müdahale edilir. Lazer epilasyonda etki kılın rengine, kalınlığına, kılın vücutta yer aldığı bölgeye göre değişkenlik gösterir.  
 
İğneli epilasyon (elektroliz): Bu yöntemle kullanılan teknikte hafifi elektrik akımı özel ince iğnelerle kıl köklerine girilerek verilir. Tek seansta sağlanan verimin artması için iki veya üçünce seans çalışması da uygulanır. Bu noktada dikkat edilecek husus kılın yoğunluğu, çıkış süresi ve kalınlığıdır. Tedavi bedenin her bölgesine uygulanabileceği gibi her renk kıla da uygulanıyor. Fakat çok inc etüylerde kalma riski de bulunuyor. Bu gibi işlemlerin bu nedenle doktor gözetiminde ve kontrollü olarak yapılması, epilasyon öncesinde ve sonrasında gerekli kurallara uyulması önemlidir.
 
 
 
Toplam blog
: 10
: 66
Kayıt tarihi
: 28.01.15
 
 

Web tasarımcıyım. Bununa birlikte forum sitelerine yazı yazmak benim için ayrı bir meşgale. Çok s..