Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Hızlı zayıflamak için mutlaka bilinmesi gerekenler

Hızlı zayıflamak için mutlaka bilinmesi gerekenler
 

hızlı zayıflama


Hızlı Zayıflamak İsteyenlere Altın Öneriler

Yaz mevsimi yaklaşıyor ancak siz hala fazla kilolarınızı vermek için hala düşünüp uygulamaya geçmiyor musunuz? Aslına bakılacak olursa hızlı zayıflayabilmek, çoğunluğun gözünde büyüttüğü gibi zor bir şey değildir. Basit ama çoğu kişi tarafından bilinmeyen bazı şeyler vardır. Günlük hayatta yanlış yapılan birkaç şeyi değiştirerek hızlı zayıflama sağlayabilirsiniz.

İnternette ya da televizyonda zayıflayabilmek için bin bir türlü yöntem görürsünüz. Ancak sağlıklı ve hızlı zayıflama için doğal yöntemleri tercih etmelisiniz. Kilo vermek için ekstra bir şey yapmanıza da gerek yok. Mesela sabah kahvaltınızı düzenli yapmanız, size büyük katkı sağlayacaktır. Sadece hızlı zayıflama için değil, sağlıklı yaşayabilmeniz için de en önemli kurallar arasındadır. Günün üç öğününü de düzenli beslenerek geçirmelisiniz. Yediğiniz yiyecekler kadar, tüketme düzeniniz de önemlidir. Günde ortalama olarak 4 – 5 tane de elma tüketmeniz, hızlı zayıflama için büyük önem taşımaktadır. Şeker içeren her şeyden uzak durmalısınız. Bir örnek vermek gerekirse eğer; akşam yemeğini yedikten sonra çay içiyorsanız şekersiz içmelisiniz. Çünkü şeker alan bir bünye, kilo vermekte büyük güçlük çeker. Yapılan en büyük yanlışlardan birisi de, yemekten sonra yenilen tatlıdır. Bol miktarda şeker içeren tatlılar, hızlı zayıflama için büyük düşmanlık beslemektedirler.

Belirli bir program ile düzenli olarak egzersiz yapmak, hızlı zayıflama için en ideal yöntemler arasında sayılabilir. Çünkü yağ yakımını kolaylaştırmak için egzersiz yapmak büyük katkı sağlamaktadır. Örneğin; sabah uyandığınızda yapacağınız 30 dakikalık bir egzersiz sayesinde tüm gün dinç ve enerjik olabilirsiniz. Ayrıca hızlı zayıflamak için kesinlikle alkol tüketmemelisiniz. Çünkü alkol; vücudunuzun yağları emmesine kolaylık sağlar. Vücudunuzdaki yağları yakmanız gerekirken, alkol sayesinde o yağları vücudunuzda depo edersiniz. Böylelikle karın bölgenizde yağlanmalar oluşur ve her geçen gün biraz daha artar. Sıvı olarak tüketmeniz gereken en önemli şey sudur. Her bünyenin suya ihtiyacı vardır. Su; sindirime kolaylık da sağlar. Hızlı zayıflama için sindirim çok önemlidir. Ilık su ve yeşil çay da sindirime büyük katkı sağlamaktadır. Yetişkin bir insanın vücudunun % 60 ‘ı sudur. Besinlerle birlikte su tüketmek, vücudunuz açısından da büyük fayda sağlayacaktır. Ayrıca egzersiz yapıyorsanız da su içmeyi kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Çünkü vücut tüm hareketlerinde su harcar ve bir süre sonra dışarından takviyede bulunmak gerekebilir.

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..