Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '09

 
Kategori
Üniversiteler
 

Hocanın gücü...

Hocanın gücü...
 

Evet, sizlere önce Mehmed Kırkıncı hoca hakkında biraz bilgi vermek isteyerek başlamak istiyorum.

1928 yılında, Erzurum merkeze bağlı Güllüce köyünde dünyaya gelmiş, Erzurum ilinde yaşayan Mehmed Kırkıncı, devletin din adamlarına karışmamasını isteyen cemaat liderlerinin başında yer alıyor.

Said-i Nursi’yi ve onun Nur Risaleleri’ni rehber edinen cemaat, bu nedenle kendilerine Nurcular adını veriyorlar.

Nurcular, Said-i Nursi’nin sakalsızlığını örnek alıyorlar.

Cemaat üyelerinin büyük bir kısmı, bu nedenle sadece bıyık bırakmakla yetiniyor ve İslami kesim, bu nedenle onları kendi aralarında Bıyıklılar olarak adlandırıyor.

Said-i Nursi’nin ölümünün ardından günümüze kadar geçen süre içinde ondan fazla gruba bölünen Nur talebelerinin önemli bölümünü Fethullah Gülen Cemaati oluşturuyor.

Gülenciler’i, Mehmet Kutlular’ın öncülüğündeki "Yeni Asya" grubu izliyor.

Kırkıncı Hoca ise Said-i Nursi’nin ölümünden bu yana, talebeler içindeki etkinliğini sürdüren önemli bir isim olarak biliniyor.

İşte böylesi bir kimliğin, gücünü görmek için Atatürk Üniversitesi internet sitesine bakmak yeterli…

Evet, Erzurum Atatürk Üniversitenin internet sitesinde, "Fakülteler-İlahiyat Fakültesi" bölümünde, "Öğrencilere duyuru" başlığıyla yapılan çağrı şöyle:

"Sevgili öğrenciler, sizlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, Kırkıncı Hoca cemaatiyle kurduğumuz yararlı işbirliğimiz sonucunda barınma ihtiyaçlarınızı gidermek üzere cemaat yurtlarından barınabilmenize imkân tanıyan muvakeleyi Sayın Hoca Efendinin lütfu ile nihayete erdirmiş bulunuyoruz. Eğer siz de hem rahat ve barış dolu bir ortamda barınmak, hem de itikadınızı güçlendirmek ve dünyevi heveslerinize gem vurmak niyetindeyseniz, ilgili yurtlarda kalmak için başvurularınızı dekanlığımıza yapabilirsiniz. Sizlere daha iyi gelecek hazırlamak niyetiyle..."

Oysa, Atatürk Üniversitesine Sayın Abdullah Gül tarafından atanan Rektör Prf.Dr.Hikmet KOÇAK yaptığı açıklamada; Üniversite içinde yeterince yurdumuz var, ihtiyacımızı karşılıyoruz. Birileri benim adımı mı kullandı, bilmiyorum. Doğruysa sorumlular hakkında gerekeni yaparım. Diyor.

Bunun ne anlama geldiği gayet açık. Böyle bir olay toplumda patlayınca, toplumsal tepkinin önüne geçmek için yapılan bir açıklama! Hani bizim devlet geleneğimizde vardır ya… Suç işleyenler hakkında hemen bir soruşturma açılır ve kısa sürede unutturulup, eski tas eski hamam gider ya… İşte öyle bir şey…

Üniversitelerimizin her şeyine karışan YÖK bu konuda ne yapacak merakla bekliyorum. Yıllardan beri Üniversitelerimiz ve öğrencilerin anasını ağlatan YÖK, yeni YÖK Başkanı ile birlikte iktidarın emrine girmiş ve resmen tetikçiliğe soyunmuşken, böyle bir olaydan mutluluk mu duyacak? Yoksa hemen gereğini yaparak, hurafelere ve Atatürk karşıtlarına izin vermeyecek mi?

Ayrıca Rektörün açıklamasının hiç de inandırıcı olmadığını belirtmeliyim. Rektöründe böyle bir açıklama ile paçayı kurtarmaması gerektiğine, hakkında derhal o soruşturmalardan birisinin açılarak, gereğinin yapılması gerektiğini düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..