Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '06

 
Kategori
Sosyoloji
 

Homongolos ... ...

Homongolos ... ...
 

İnsanlık uzaya seyahat ederken bizim topraklarımızda homongoloslar kol geziyor... Bebek olayını duyunca dudaklarım uçukladı... Yazıklar olsun bize yazılar olsun!!!

Hayvan desek hayvan türüne hakaret olacak, yaratık desek Tanrı' ya hakaret. Bu denli ilkel, vahşi, cahil, karanlık canlı türü olabilir mi? Bu insanlık müsveddelerini böylesine cahil, ilkel bırakmanın, canavarlaştırmanın suçlusu KİM?

İnsanları cehalete, yoksulluğa mahkum ederseniz, moral değerlerini ayaklar altına alırsanız, adam gibi öğretmen yetiştirip adam gibi okullarda eğitmezseniz, gecekondularda yaşamalarına göz yumarsanız, toplu taşıma araçlarında et ete, balık istifi seyahat ettirip insanlık onurlarını incitir, yok ederseniz onları böyle insanlıktan çıkarır, canavarlaştırır sonra da böyle dehşetengiz olaylarla karşılaşırsınız.

Bu bebek hadisesi sadece buzdağının suyun üstünde görünen kısmı. Kim bilir bizim bilmediğimiz, duymadığımız daha neler neler oluyor bu memlekette. Yazıklar olsun bugüne kadar bu memleketi idare ettim diyenlere ... yazıklar olsun ... Bu olay politikacıların suratına Osmanlı tokatı gibi iner. İnmeli... Ah vah çekerek, bu canavarları lanetleyerek bu iş geçiştirilemez, geçiştirilmemeli. Bu olay karşısında işaret parmağınızı yanlış yerlere yönlendirip asıl hesap vermesi gerekenlerin ekmeğine yağ sürmeyin!!!

Bu yazıyı yazarken bir yandan da Hulki Cevizoğlu'nu dinliyorum. Bir politikacı adayının yalanlarını yüzüne vurmakla meşgul. Bunların biri gidiyor, diğeri geliyor. Yok birbirlerinden farkları... Bizse 'Godot'yu bekliyoruz hala ... BİR GÜN gelecek ... hayatımıza çeki düzen verecek diye...

 
Toplam blog
: 11
: 3261
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Eskişehir'de doğdum. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini bitirdim. Aynı Üniversitede yüksek l..