Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Hükümet son zamanlarda devamlı çuvallıyor

Hükümet son zamanlarda devamlı çuvallıyor
 

Son haftalarda devamlı çuvallıyor...


AKP bürokratları elele vermişler hükümeti yıpratmak, halkın gözünde yalancı çıkarmak için var kuvvetleri ile çalışıyorlar.

Demokratik açılım, kürt açılımı gibi derin ve boş konuları kasdetmiyorum. Onlar zaten başbakanın medya boş oturmasın, diye ortaya atmış olduğu konulardan ibaret. Üstelik vatandaşı da ilgilendirmiyor. Ben daha reel, halkı daha yakından ilgilendiren konulardan bahsediyorum.

İlk çuvallama et fiyatları ile başladı. Et fiyatları, hükümetimizin ve tarım bakanlığımızın beceriksizliği ile altın fiyatları ile yarışmaya başlayınca, zaten protein fakiri olan halkımız ekmek arası köfteyi de yiyemez oldu. Bunu farkeden hükümetimiz hemen bu işe çare olarak sığır ithaline yöneldi. Güya yurt dışından sığırlar gelince yerli sığırlarımız silkelenip kendine gelecek ve et fiyatları da düşecekti. Yurt dışından gele gele 3-5 bin sığır geldi. Halbuki bu miktar ülkemizin bir günlük et ihtiyacını bile karşılamıyordu. Gelen sığırlar TV lere çıkıp meşhur oldular. Ama gel gör ki bu iş et fiyatlarını ırgalamadığı gibi bu haftalarda tekrar yükselişe geçti. Şimdi önümüz ramazan, et fiyatlarını tutabilene aşkolsun. Böylece hükümetimizin ve Tarım bakanlığının et fiyatlarını düşürme projesi yere serilmiş oldu, netice itibarı ile protein fakiri halkımız protein yoksulu olarak yaşamaya devam edecek.

İkinci çuvallama geçenlerde haberlerde bir kıyamet, deme gitsin. Neymiş emeklilerin cebine bir aylık daha fazla para girecekmiş. Nereden ? Efendim emekli maaşı veren bankalar promosyon olarak verecekmiş. Ben haberi okur okuma gülüp geçtim ama tabii ki birçok emeklimiz de durumu ciddiye aldı. Bugün (30.06.2010) Hürriyet gazetesinde Şükrü Kızılot değil bir maaş çeyrek maaş bile giremez diye konuyu açıklamış. Bankalarla görüşülmüş hiç bir banka bu işe yanaşmamış, yanaşan bankalar da sembolik bir kaç kuruş önermiş. Şimdi SGK bürokratları "emekliye ne diyeceğiz" diye düşünüyorlarmış. Bence hiç düşünmesinler. AKP dir ne yapsa yeridir der geçeriz. Üstelik de "vaadetmekle mal tükenmez" demiş atalarımız.

Üçüncü çuvallama da EPDK dan geldi. Geçen haftalarda Temmuz aylarında itibaren elektrik fiyatlarında %3 civarında bir indirim yapılacağını açıkladılar, bugünkü haberlerde de maalesef yapamıyacaklarını açıkladılar. Biz de çok üzüldük. Büyük bir kısmı kaçak kullanılan elektriğin parasını ödeyenler düşünsün. Ödemeyenlere bir sıkıntı yok zaten. Halkımız halen daha bu vaatlere ne derece itibar ediyor bimiyorum. Ne de olsa seçim zamanında kimse bunları hatırlamıyacak. Bırakın seçim zamanını 2 hafta sonra bile hatırlamıyacak.

 
Toplam blog
: 31
: 1485
Kayıt tarihi
: 27.03.09
 
 

İzmir doğumluyum. 1994 den beri İstanbul' da yerleşiğim. 25 yıl özel sektörde değişik firmalarda yön..