Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Hükümete muhalefet örgütlü terör, Devletin parçalanmasına çalışmak fikir hürriyeti

Hükümete muhalefet örgütlü terör, Devletin parçalanmasına çalışmak fikir hürriyeti
 

Benim objektifimden


Bu nasıl mantık!

Hükümeti eleştirenler'e fikir hürriyeti yok (ABD işbirlikçisi, susurluk devamı çeteciler hariç), Devleti yıkmak isteyenlere fikir hürriyeti var. Gerekirse Anayasa da değişir. Bu hangi demokratik veya vicdani moral değerlere uyan mantıklı bir icraatır.

Görüyorsunuz yasaları takmayanlara, hukuk nedir dinlemeyenlere her konuda fikir hürriyeti var.

Devletin kurulu düzenini içeriden ve dışarıdan siyasi ve terör destekli her türlü faaliyetin içinde olanlara bu davranışlarının fikir hürriyeti sayılarak gerekirse Anayasa'nında değiştirilmesi gündeme gelirken.

İleriyi görmeyenler yaptıkları bu masumane görünümün orta vade de potansiyel bir kürt şövenizminin oluşmasını sağlayacağından bihaber gözüküyorlar. Şimdiden onbinleri sokağa dökmeyi başarmaktadırlar. Çünkü bu başkaldırışın nihayi hedefi bellidir. Sizin her taviziniz terör odakları için burçtan bir gedik açmak anlamına gelmektedir.

Nefsani koltuk savdası söz konusu olunca gözaltılar, tutuklamaların hukuk ve adalet ya da fikir hürriyeti ile alakası kurulamıyor. Oysa bu muhalefetin kaynağıda enteresandır ki devletin anayasal ilkelerini ve birlik bütünlüğü, kuruş felsefesini korumaktır. Karşı eleştiri yapabilirsiniz, fikir hürriyeti yaratılıştan kaynaklanan ilahi bir haslettir.

Basından ve TV kanallarından Sayın Başbakan, ifade vermeye gitmek istemeyenlerin zorla celplerine Anayasayı değiştirerek çözüm önerisi çok enteresan bir söylemdir. Ve bunların yasalara muhalefet oluşturan eylemlerine fikir hürriyeti gözüyle bakmaktadır. Bundan sonra da bu çevreler nasıl davranır vicdanlarına kalmış.

Ben bir zamanlar kamu görevi yürtürken yanımda olan O günün Vali'sine bir konuda yasları hatırlatmıştım, "Ben valiyim, ne yasası ben ne dersem o olur." demişti.

Demekki devletin yapsı da bu hale geliyor. Oysa inancımıza göre toplumda kaos ve huzursuzluk ve nifak çıkarmak da iyi karşılanmaz.

Adalet ve hukukun olmadığı yerde keyfi düzen vardır. Ne demokratik açılım olur ne de sosyal ve medeni hukuk düzeni.

İşte bu sosyo siyasal durumun sonucudur ki insanlar evlerinde can güvenliğinden yoksun olmaya başlamışlardır.

Oysa bu günkü küçük ülkemizde iletişim ve teknolojinin bunca ilerlemiş olmasına rağmen bunun bir çok katı büyüklüğünde ki İslam ve Türk İmparatorluklarında herhalde insanlar değişik nedenlerle böylesine katledilip cinayetler işlenmiyordu.

Referansınız olan fıratın kenarındaki kuzuyu kurdun yemesinden sorumluluk hisseden inancın gereğini modern anlamda da yaşamaya hizmet edin.

Yoksa Kur'an mealini defalarca okumalısınız, taki ona uygun özde davranılsın.

Lütfen herkes kendi makam ve hevasından önce toplumun dirlik ve düzenliğini düşünsün.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..