Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '18

 
Kategori
Kitap
 

Hurufi Mukattaa Batıni Kapılar

Hurufi Mukattaa Batıni Kapılar
 

Hurufi Mukattaa


İslâm Dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de bazı Sure başlarında yer alan harflere, öncesiyle ve sonrasıyla bağlantısı olmadığı ve tek başına isimleriyle okunduğu için Hurûf-i Mukattaa denmiştir. Bâtınî Kapılar Hurûf-i Mukattaa denilen Kesik Harfler hakkında merak edilen birçok soruya cevap niteliği taşımaktadır. Bilindiği gibi, harflerin yazı şekli, seslenen harf özelliği, isimleri ile okunuşu, alfabetik geçmişleri, harflerin kökleri, harflerin kökeni, harflerden türeyen kelimelerin içerikleri, nerede ve nasıl yer aldıkları, anlamları her biri ayrı ayrı değerlendirilmelidir. Hurûf-i Mukattaa, Harfler İlminde ayrıcalıklı bir kullanım alanına sahiptir. Harf İlminin temel kavramlarının başında geldiğini söyleyebilirim. Çünkü Hurûf-i Mukattaa bir işarettir ve bize gizli geçitlerin, bâtın ilminin kapılarını aralar.

Bu Mukattaa sözcüğünün içinde barındırdığı anlam, bizi Orijin Harflere doğru yolculuk ettirmiştir. Harflerin, henüz Mukattaa olmadan önceki yeri, şekli ve anlamlarına doğru bir seyirdir bu yolculuk. İlme olan özlem ve âşk bizi bu yola sevk etmiştir. İlim öyle derin ve öyle büyük bir deryadır ki, insan ancak küçük bir damlasından haberdar olabiliyor.

Mukattaa olarak adlandırdığımız Harfler kişinin bilinç merkezinde, bilinç üstü ve bilinçaltında ne varsa, Mukattaa Harfler de öyle tezahür eder. Bu harflerin özelliği, kişinin iç dünyasına, ruhuna ve ruhunun zenginliğine işarettir.  Kısaca Hurûf-i Mukattaa harfler, her insanın ruhunda derinlerini kazar ve engin derinliklerinde bir sondaj etkisi yapar.

Her insanın, söz yerindeyse, Yüce olarak gördüğü tüm değerlere biçtiği tanım, insanın kendi iç dünyasının tanımıdır. Bu sabit midir? Elbette ki değildir. Her sorgulamada, her tahlilde an be an, gün be gün mutlaka değişecektir. Çünkü insan iç dünyasını keşf ettikçe, Kâinatı ve kendini sorgulama yönündeki bakış açısı ve Yüceliklere olan tanımları da değişir. Bu değişim, kişinin gelişiminden haberdar eder bizi. Bu tanımlar, illa ki süslü kelimeleri, iltifatları gerektirmez. Önceden tanımı yapılmış, klişeleşmiş ve anlam yüklenmiş kelimeleri tekerlemek ve tekrarlamak da değildir. Kişinin kendi iç dünyasından, ilhamından gelsin, enerjisini taşısın, yüklediği anlamlarla dopdolu olsun, kısaca insana ait olsun yeterlidir.

Bâtıni Kapılar Huruf

 
Toplam blog
: 79
: 199
Kayıt tarihi
: 03.12.16
 
 

12 Mayıs 1971 yılında İzmir/Türkiye'de doğdu. Kevser Yeşiltaş, Tasavvuf, Gizemcilik, Ezoterizm, Ç..