Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hüzün Mevsimi

Hüzün Mevsimi
 

Sonbahar aylarını hüzün mevsimi geldi diye düşünürüz. Bazılarımız bu mevsimi tek başına yaşar, geçiştirmeye çalışır, sessizce. Hüzün, sarıp sarmalar.

Pırıl pırıl güneş altında bile içimiz hüzünle dolu olabilir, ya da arkadaşlarımızla birlikte eğlenirken, gülümsememizin ardına büyük bir acı ve hüznü gizleyebiliriz ustaca. Bu bizim en büyük maskemiz hatta silahımızdır.

Hüzünlü olmayı istemeyiz. Bazılarımız ise ruhunun en derin köşesinde aslında bunu yaşar. Şartlara göre hareket ederiz. Oysa, o orada kalbimizin en derin yerindedir.

Kimdir, kalbimize hüznü sokan. Bunun birden fazla açıklaması olabilir. Bazen sevdiğine kavuşamamış olmak bazen de çok daha fazlası, hatta yaşadıklarımızın bileşkesi olarak karşımıza çıkar.

Kalbimizin, ruhumuzun derinliklerinde yaşadığımız hüznün mevsimini bazen anlayamayız. Bazen de kendimize sorarız “her şey bu denli güzel ve hoşken niye mutlu olamıyorum” diye. Bu sorunun cevabını da kendi kendimize maymun iştahlı olduğumuz için böyle hissettiğimizi düşünebiliriz. Fark etmeyiz derinliklerdeki mevsimin sonbahar ve hüzün olduğunu… Yaşamımızdaki acıların, hayal kırıklarının , kırgınlıkların bize hediyesi olduğunu

Kimimiz yaşlı olmayı sonbahar mevsimiyle eşdeğer bulur. Oysa bununla ilgisi yoktur. Hüznün yaşı yoktur. Genç yaşta çevredeki kişi ya da kişiler, yaşanılan olaylar sonucunda içimizi sarıp sarmalayabilir.

En büyük dileğim, insanların ruhlarındaki gerçek mevsimin bahar, yaz olması.

Ruhunun çok derinlerinde hüzün hakim olanların uzun yıllar boyunca tek bir silahları var umut etmek ve gülümsemek.

Volkan Konak - Goklerde Kartal Gibiydim [ 2009 ]
Yükleyen akin571. - Video klipler, sanatçı röportajları, konserler ve çok daha fazlası.

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..