Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '09

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Huzurlu ve seçkin bir mekan

Huzurlu ve seçkin bir mekan
 

Yeniköy' e gelip de birdaha vazgeçemeyen, tekrar tekrar ziyaret etmek istemeyen biri olduğunu düşünemiyorum doğrusu!

İstanbul' un ve boğazın incisi. Bir uçtan bir uca sahil ve yalılar, yamaçlardan aşağı doğru inen yeşillik, insanın ömrüne ömür katar.

Cafeler, restaurantlar ve kahveler, yaz gelince cıvıl cıvıl olur. Sadece bu güzel havayı tenefüs etmek için İstanbul' un çok uzak semtlerinden ziyarete gelenlerin sayısı da cabası. Vazgeçilmez bir semt!

Yeniköy' de bir mekandan bahsetmek istiyorum sizlere; Fiyaka Cafe. Sarıyer ilçesi tarafından "Sarıyer' in En Güzel Sokağı" seçilen Yeniköy Tekkesi Sokak' da bulunyor. Bu sokak, Yeniköy' ün eski ahşap evlerin olduğu çok şirin bir sokaktır.

Fiyaka Cafe açılalı yaklaşık 1, 5 sene olmasına rağmen Yeniköy' ün gözde mekanlarından biridir. Çalışanları oldukça genç ve çok samimi insanlar ki onlar da Yeniköy' lü oldukları için işlerine dört elle sarılmışlar ve takdirleri üzerilerine çekiyorlar. Ev yemeklerinin yanısıra, farklı menü seçimleri ile nargilenizi içebileceğiniz, tavlanızı oynayabileceğiniz çok farklı bir Cafe burası.

Fiyaka Cafe, 4 katlı bir Cafe ve büyük eski bir çınarın altında muhteşem bir bahçesi mevcut. Arabası ile gelenler için de ücretsiz otoparkının olduğunu da belirtmek isterim.

Fiyaka Cafe' den içeri girdiğinizde o bildik tarzın dışında oldukça kaliteli ve özenle seçilmiş bir dekorasyon ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Hafifden gelen müzik sesi, duvarlardaki resimler, aynalar ve renk seçimlerinde ayrı bir titizlik uygulanmış. Dönen merdivenler ile üst katlara çıkıyorsunuz. Merdivenler, şamdanlar ve mumlarla dekore edilmiş. İkinci katında mutfağı var ve gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki sanki evinizdeki özen gözlerinizin önüne anında geliyor çünkü çok samimi bir ortam sözkonusu burada.

İkinci kattan terasa bağlanan bir kapı var. Kapıdan terasa çıktığınızda o eski çınar ağacının gölgesi altında nargilenizi içebileceğiniz ve şık şezlongların üzerinde kitabınızı okuyabileceğiniz, gözlerinizi kapatıp huzur bulabileceğiniz sanki bir başka boyuta geçiyorsunuz.

Üçüncü katını aynı bir evin odası gibi dekore etmişler. Bu odada Yeniköy' ün hatırı sayılır insanları tarafından toplantıların düzenlendiği ayrıca özel günlerinizde de farklılık yaratıldığı özellikle belirtilmekte (Sevgililer Günü, Evlilik Yıldönümü, Doğum Günü gibi). Bunun yanısıra arkadaşlarınızla gelip PlayStation, Jenga, Tabu ve tavla gibi oyunların yanısıra patlamış mısır eşliğinde DVD keyfini de yaşayabilirsiniz.

Dördüncü kata geldiğinizde ise Yeniköy' ün inanılmaz güzelliği önünüze seriliyor. Çünkü yeşillikler arasında muhteşem bir deniz manzarası eşliğinde çayınızı, kahvenizi yudumlayabilir, öğlen ya da akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz. Size benden bir tüyo; kışın özellikle kar yağarken bu manzara karşısında sahlep içmenin keyfine diyecek yok.

Fiyaka Cafe' nin bahçesine söylenebilecek hiçbir söz bulamıyorum. Çünkü burası anlatılmaz yaşanır. Aynı titiz dekorasyon burada da kendini belli ediyor. Hafif bir müzik eşliğinde sakin, huzurlu bir gün geçirebilmek için harikulade bir mekan. Bu bahçe o kadar güzel ki Doğum Günü, Nişan ve Kına Gecesi gibi özel gün kutlamaların yapıldığını da şahit oldum bu bahçede.

Bu kadar güzelliğin ve iyi hizmetin karşısında fiyatlarınında da emsallerine karşın oldukça uygun olduğunu belirtmeden de geçemeyeceğim.

Boğazın nezih semti olan Yeniköy' de, Fiyaka Cafe' ye uğramanızı tavsiye ederim.

Fiyaka Cafe
Yeniköy Tekkesi Sok. No:5
Yeniköy-Sarıyer/İstanbul

Telefon: 0212-262 33 29

Web: http://fiyakacafe.blogspot.com/

Herkese Sevgiler...

 
Toplam blog
: 4
: 1810
Kayıt tarihi
: 02.06.09
 
 

Açıköğretim Üniv.Halkla İlişkiler Bölümü' nde okuyor ve özel bir sektörde yönetici yardımcısı. Yöres..