Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Hz. Mehdi (a.s.) gerçek adaleti öğretecektir

Hz. Mehdi (a.s.) gerçek adaleti öğretecektir
 

Hz.Mehdi dünyayı huzur ve adaletle dolduracak.


Hz. Mehdi (a.s.) insanları Kur'an'a davet edecek, gerçek adaletin tarafların haklarını ayrı ayrı gözeterek sağlanabileceğini onlara öğretecektir

"Onlar hidayete karşı hevalarına uymak istediklerinde o da (hz. Mehdi (a.s.) hevaya karşı hidayete uymayı ister.

Onlar kur'an'a karşı reylerini isterlerse, o da reye karşı kur'an'a uymayı ister. ...savaş her yana yayıldığı, diz boyu yükselip şiddetlendiği zaman, ... Emir sahibi (hz. Mehdi (a.s.), onlardan kötülük yapan kimseleri sorguya çekecek; yeryüzü, içinde altın ve gümüş cinsinden ne varsa dışarı atacak, servet ve hazinelerini ona sunacak. O da (hz. Mehdi (a.s.)’da) adalet nasıl uygulanırmış, onlara gösterecek; kitab'a ve sünnete tekrar hayat verecek.

... (Nehcül belage, 138. Hutbe)

Peygamberimiz (s.a.v.)’in 1400 yıl öncesinden tüm detaylarıyla haber verdiği ahir zamanda yani içinde yaşadığımız bu yüzyılda; insanların büyük bir çoğunluğu, dünya hırsıyla dolu, Allah’tan ve din ahlakından gafil bir hayat yaşama ehilimindedirler. Böyle bir tercih yapmalarına bir tevil olarak da, yaşadıkları sosyal şartları ve dünya hayatının kendilerini bu seçime zorladığı yönünde gerekçeler öne sürerler. Oysa Hz. Mehdi (a.s.), zuhur ettiğinde bu kişileri Kuran'a uymaya, Kuran ahlakını samimi olarak yaşamaya ve Peygamberimiz (s.a.v.)’in sünneti seniyyesine tabi olmaya davet edecektir. Bu nedenledir ki Hz. Mehdi (a.s.) döneminde insanların maneviyatları çok kuvvetlenecek, Allah'a ve ahiret gününe iman eden, tüm peygamberlere inanan, ibadetlerini Allah rızası için yerine getiren dindar bir toplum yapısı oluşacaktır. Tüm dünya üzerinde Kuran ahlakı ve Peygamberimiz (s.a.v.)’in sünneti seniyyesi aynı Peygamberimiz (s.a.v.) döneminde olduğu haliyle yaşanacaktır.

Hz. Mehdi (a.s.)’ın döneminde dünyada ekonomik güç de çok artacak, üretim, hayvancılık, tarım, sanayi, madencilik çok üst seviyelere ulaşacaktır. Özellikle madencilik alanında dünya çapında çok büyük gelişmeler yaşanacak, altın ve gümüş rezervleri ve bunlardan elde edilen ürün miktarı ve kalitesi en yüksek seviyelerine ulaşacaktır.

Hz. Mehdi (a.s.) zamanında en dikkat çekici uygulamalardan biri de adaletin Kuran ahlakına uygun olarak uygulanması olacaktır. Hz. Mehdi (a.s.) insanlar arasında adaletle hükmeden manevi bir lider vasfını taşıyacaktır. Bu nedenle Kuran ahlakına uygun olan gerçek adalet anlayışının nasıl olması gerektiğini ve ne şekilde hayata geçirileceğini insanlara bizzat bu adalet anlayışını yaşatmak suretiyle öğretecektir. Hz. Mehdi (a.s.) insanlara adaletin tek taraflı bir zihniyetle sağlanamayacağını da uygulamalı olarak gösterecektir. Mutlaka iki taraf açısından da şefkat, merhamet ve insiyatifin ayrı ayrı göz önünde tutularak bir adalet sistemi oluşturulması gerektiğini öğretecektir. Kuran ahlakına ve vicdana uygun bir adaletin ancak akılcılık ve mülayemetle sağlanacağını da bizzat ruhundaki derin şefkati, merhameti ve sevgi gücünü insanlar arasında uzlaşma sağlamak için kullanmasıyla gösterecektir.

http://www.hazretimehdi.com

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..