Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

İ.B.B - TS maçından notlar

İ.B.B - TS maçından notlar
 

güven tazelediler


Skor iyi ama..

Duran top golleri gelene kadar ortada bir oyun vardı, “TS kazanır” oyunu oynanmıyordu. TS, tempolu oynama imkanı bulduğu zaman etkili olabiliyor. Set oyununu iyi oynayamıyor. Set oyununda daha etkili olabilmek için Selçuk’un daha fazla sorumluluk alması gerekir. TS, oyuna pasla çıkmıyor, ya da çıkamıyor; çoğu zaman, orta sahayı uzun topla geçmek zorunda kalıyorlar. Zafer Yelen sakatlığını atlattıktan sonra bu işte Selçuk’a yardımcı olabilir. Serkan, savunmada yararlı olsa da, takımın set oyununu oynayamamasının nedenlerinden biri. Serkan, Tayfun, Gabriç, Gökhan, Umut gibi oyuncuların oyun karakteri takıma sirayet etmiş. Dağınık bir görüntü var. İlk iki gol duran top; sonraki iki gol, Collman ve Gabriç tarafından savunma arkasına atılan etkili toplar; bu da Belediye’nin, yediği gollerden sonra savunmayı görece öne çıkarmasıyla ilişkili.

Belediye küçük Sivas

Oyun klasik 4-4-2 gibi görünse de, fiili olarak 4-3-3; çift santraforlu bir 4-3-3. Serkan, Selçuk ve Collman’ı üçlüyor; Gabric ise forvete yakın oynuyor. Gabric, mücadelesi iyi, sert, bu özellikleri bakımından bir Yattara değil, ama daha kalın, 85.dk performansı 7. dk performansından çok farklı değil; bu bakımdan daha yararlı. 4. golde savunma arkasına çok etkili bir top attı ve Umut’u golle tanışmasını sağladı. Uyumunda artış gözlemledim, bu bir artı, oyununda ilerlemenin devam etmesini bekliyorum; futbolu biliyor. Collman da Gökhan'a benzer bir gol attırdı. Santraforlar uzun süren gol oruçlarını bozmış oldu; bu, oyuncuların üzerindeki gol baskısını almış olmalı.

Belediye’nin bozmaya yönelik olmayan oyun yapısı TS’un işini kolaylaştırdı. Önde İ. Akın, İskender ve Gökhan forvetleri ile başladılar. Bu oyun ve oyuncular, bir büyük takıma karşı her zaman için bir risktir; rakibi yenme beklentisi altında oyunculardan kurulu olmanız, etkili ayakları olan rakibinizin işini kolaylaştırıyor. Belediye bu yıl, karakter değiştirdi. Geçtiğimiz iki yılda, büyüklere karşı iyi, küçüklere karşı kötüydü, bu yıl oynadıkları oyun daha Sivasvari bir oyun. Yani bunun tam tersi, küçüklere karşı iyi, sonuç almayı sağlayan, büyüklere karşı ise kötü. Erman, Djikuzu kaybı ve Sivas’tan iki oyuncu bu eğilimin kaynağı. Bu maçta Efe de olmayınca, bu, işlerini iyice zorlaştırdı. TS bu maçta artı iştahlıydı. 4. golden sonra da, 5. golden sonra da aynı ciddiyet ve arzuyla oyunu sürdürdüler; hatta 4 farklı önde iken Gabric’in sarı kart görmesi, bir mantıksızlık gibi görünse de, hırsı ve arzuyu yansıtması açısından önemli. Artık, Avrupa defteri de kapandığına göre, TS’u daha diri göreceğimizi düşünüyorum.

Yattara ve Yelen, Song ve Ceyhun takımı yükseltir

Egemen’in iki golü, kopya goller. İki korner, iki gol; hatta ikinci yarı gelen üçüncü golü de bir kornerden doğdu; duran top savunmayı bilmeyen ligimiz oyuncuları, esasta geçen seneden bir farkı olmayan GS’yi şampiyon yapacak gibi görünüyor. GS’nin duran top etkinliği etkisizleştirildiği gün, diğer takımların şampiyonluk şansından bahsedilebilir. Biraz güven, TS’u bir numaralı aday yapar; 6-1 lik galibiyet güven için önemli bir adım; bu, oyun içinde de hissediliyor, oyuncuların güven duydukları, daha doğrusu baskı duymadıkları anlar, takım, açık vermesi çok zor bir Avrupa takımı görüntüsü veriyor. Yelen ve Yatara gelene kadar birkaç maç daha firesiz geçilirse TS umutlanabilir. Collman’ı rakip kaleye daha yakınlaştıran, Yattara’lı bir oyun TS’u daha güçlü kılacaktır. Tabi, savunmanın kalitesini de yükseltmeleri gerekiyor; bunun için de yeterli malzemeye sahipler. Ceyhun, Bosna maçının ikinci yarısında stoper oynadı ve geriden toplar, onunla oyuna daha etkili girdi; duran top savunması ve hücumundaki katkısı da onun sahada olmasını gerektiriyor.

Sağ bek olarak Tayfun oynuyor. Belediye cezayı kesemedi; ama Toulouse kesti, yarın başka kesen de olur. Song, Kamerun Milli Takımı’nın sağ beki, kontenjan sorunu olmadığı halde, bek pozisyonunda neden düşünülmediğini anlamak güç. Tayfun’un Trabzon’lu olması, ona bir ayrıcalık sağlıyor olabilir. Hüseyin de gittikten sonra, Tayfun tek samuray.

futbolteknik@hotmail.com

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..