Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '17

 
Kategori
Haber
 

İBB'nin 'İTaksi' Uygulaması İçin Kararı: Görüntü Var, Ses Yok

İBB'nin 'İTaksi' Uygulaması İçin Kararı: Görüntü Var, Ses Yok
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı 'iTaksi' uygulamasında bulunan kamera ile müşterilerin görüntü ve ses kayıtlarının yapılacak olması büyük ilgi çekmişti. Alınan kararla iTaksi uygulaması ile İstanbul'da taksilerde ağustos ayı itibariyle görüntü kaydı alınacak, ses kaydı yapılmayacak. 
 
Uygulama Ağustos ayı içinde hayata geçecek
 
Taksilerde görüntü kaydının alınmasını zorunlu kılan Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesinin ardından İstanbul'daki toplam 17 bin 395 araca kurulacak olan kamera sistemi hızla devam ediyor. İBB'nin projesi kapsamında günde ortalama 150 taksiye kamera takılırken, bugüne kadar montajı yapılan taksi sayısı ise 3 binin üzerinde. Ağustos ayı içerisinde hayata geçecek olan iTaksi uygulamasına, güvenlik için olumlu bakanlar olurken, özel hayatın gizliliğinin ihlali gerekçesiyle rahatsızlık duyanlarda var. 
 
Bu uygulamada kameralar dikiz aynasının hemen üzerinde bulunuyor. Ayrıca montajı tamamlanan taksilere İBB logosu ve 'iTaksi' yazılı etiketler yapıştırılıyor. Proje kapsamında taksilere iç ve dış kamera, panik butonu ve iTaksi tabletten oluşan ekipmanların montajı İBB tarafından ücretsiz yapılıyor. Taksilerdeki kayıtların geriye dönük son 7 günü içereceği ve bu kayıtlarda sadece görüntü kaydının olacağı, ses kaydının olmayacağı kesinleşti. 
 
Taksiye bin, akbili bas
 
Aynı zamanda iTaksi uygulamasını telefonunuza indirdiğinizde taksinin sahibinin kim olduğunu öğrenebileceksiniz. Ödemelerinizi ise sadece nakit olarak değil, kredi kartı veya istanbul kartlarınız ile de yapabileceksiniz. 
 
Kayıt tarihi
: 08.04.17
 
 

..