Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

İç ama sarhoş olma!

İç ama sarhoş olma!
 

Sarhoş olma!


Geçenlerde bir polis memurunun akşam mesaisine alkollü olarak gelip bir başka polisi vurmasıyla gündeme gelen “İş yerine alkollü gelmek işten atılma sebebi olabilir mi?” tartışmalarına son noktayı Yargıtay koydu.

Bir işverenin işyerine alkollü gelen personelini işten çıkartması üzerine açılan davada Ankara 3. İş Mahkemesi işveren lehine karar vermişti.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi özetle, “iç ama sarhoş olma” anlamına gelebilecek bir karar verdi.


Kararda şöyle denilmiş:

"Davacının olay günü işyerine alkol almış vaziyette geldiği anlaşılmış ise de sarhoş olarak geldiği kanıtlanamamıştır. 1475 sayılı yasanın 77. maddesinde işyerine sarhoş olarak gelmek fesih sebebi sayılmış olup mücerret alkollü gelmek fesih sebebi değildir. Bu durumda işverenin davacının alkollü gelmesi sebebiyle iş akdini feshi haklı görme olanağı yoktur. Yasanın bu açık hükmü karşısında dairemizin kazanmış uygulamaları da bu yoldadır."

Ne olacak şimdi? İşyerleri alkol testi cihazı mı bulunduracak?

Her problemin çözümünü yasalarda aramak yanlıştır. İster işçi işveren ilişkisi, ister başka türlü bir ilişki olsun, insanlar arasında adı konulmamış bazı kurallar vardır. Bu kurallar yıllar boyunca insanların edindikleri tecrübelerle oluşur. İnsanlar bu toplumsal kurallara uydukları sürece her şey mahkemelere intikal etmez.

Sarhoş olan işçi izin isteyebilir, işveren ise onu uyarabilirdi. Mahkemelerimiz böylesine basit şeylerle enerjilerini harcamamalı!

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..