Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İçim kan ağlıyor

Öğretmen okulundaki yıllarımda siyasi olayların etkisiyle epey sorunlu günler yasadık .Ögrenciler arasında bölünme oldu .Okul başkanlığı seçimlerine bile yansıdı. Bir gün okul müdürümüz ve bazı ögretmenlerimiz gözaltına alındilar .neyse geri geldiler .

Sonra universite yasantisi .Beytepe kampusunde idi bizim universitenin binalari kus ucmaz kervan gecmez ornegi .. Okul servisi ile gitgimiz servisi kacirinca ana yola kadar kac km yuruyup otostop yaptigimiz gunler, yine siyasi calkantili bir ogrenim donemi . Hadi dersi boykot ediyoruz .Yildiz anfinin onunde toplanin.Sonra binin otobuslere. Fakultesinin onundeki gosteriye gidiyoruz .Gitsen bir turlu gitmesen bir turlu herhalgi bir sekilde mimlenirsin . Annemi yeni kaybetmisiz evde iki kucuk kardesim bekler . Bir yerlerde saklanirdik bir iki arkadas gorunmemek icin .

Ise girecegim yil askeri hukumet vardi . Sonra degisik hukumetler iktidara geldi.Bu arada hep disarda oldugum icin sizler kadar yakindan izleyemedim olanlari . Teror olaylarini vs . Ama son aylarda evde yatmadan once yaptigim sey nete girip Milliyet gazetesine bakmak. Ve... Bugun yine guzel Ankaram da canlar gitti. Calistigim sirada hemen hemen alti yilimi gecirdigim Ulus civarinda yine teror kol gezdi kanlar akti canlar yandi .

Kendi cocuklarimdan ayirt etmeden sevdigim kardesimin oglu , yakin zamanda bircok sehit verdigimiz bolgede . Ulasmam diye kuskuyla telefon ettim .Cikti telefona ."Hayirdir teyze ? dedi ."Oglum sesini duymak istedim ."dedim .Baska soru da soramadim ."Kendine iyi bak yavrum ."dedim ."Oldu teyzem ."dedi.

Evet cok uzaklardayim ama yuregim oralarda . Bitsin artik bu karmasa , teror . Binlerce yillik uygarligi bunyesinde bulunduran bu ulkede huzur icinde yasayalim . Onun bunu kuklasi olmadan.

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..