Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İçinizdeki düşman ''ben''

İçinizdeki düşman ''ben''
 

Hızla tükenen hayatınızda geride hep pişmanlıklar mı bıraktınız? Yapmak istediğiniz ama yapamadığınız şeyler nelerdi? Bu zamana kadar kaç kere keşke dediniz?

Yapamadığınız şeyleri, niye yapamadığınızı hiç düşündünüz mü? Bir çok yazıya kendi kendime soru sorarak başladığımı söyleyebilirim. Eğer takip ediyorsanız sizinde dikkatinizi çekmiştir zaten.

 

Aslında hepimiz aklımıza takılan konularda kendimize soru sorar, cevaplar ararız. Cevabı olmayan sorularımız vardır ama sorusu olmayan cevaplarımız yoktur. En çok konuştuğumuz kişi kendimizden başkası değildir. İnsan önce kendinin en yakın dostu, sırdaşı ve arkadaşıdır. Başkalarıyla paylaşamadığınız üzüntülerinizi, sevinçlerinizi, sırlarınızı, gelecek planlarınızı, problemlerinizi, birisi hakkında düşündüklerinizi ve keşkeleri hep kendinize anlattınız. Hatta, bir kıza çıkma teklifi ederken söyleyeceklerinizi, işinizde ertesi gün yapacağınız sunumu kendinizle prova ederek, içinizdeki sizle paylaştınız. Bu durumda, ''Kendi kendine konuşmak delilikse, dünyadaki herkes delidir.'' demek yanlış olmaz sanırım.

İnsan özgür doğar ancak kendine zincir vuracak içindeki düşman benini yaratır. Yanlış kararlar vermemize sebep olan, pişmanlıklarımızı yaratan, ona yapamayacağını söyleyen başkalarını fazla önemseyen, aslında insanın kendisidir.

 
Toplam blog
: 5
: 921
Kayıt tarihi
: 25.01.14
 
 

Tasarım, Eğlence, Hobi ve Hayata Dair Herşey http://hobisiolan.com/ ..