Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '13

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

İdari inceleme (Administrative Review) nedir?

İdari inceleme (Administrative Review) nedir?
 

İdari İnceleme (Administrative Review)


Sadece puana dayalı sistem kapsamında verilen vize retleri için başvurulabilen bir tekrar değerlendirme yöntemidir. Puana dayalı sistem kapsamındaki başvurunuzun ret ile sonuçlanmasının vize memurlarının hatasından kaynaklandığını düşünüyorsanız idari inceleme talebinde bulunarak ret kararının tekrar gözden geçirilmesini isteyebilirsiniz. Bu işlem ücretsiz olup karar değişikliği durumunda, vize yapıştırılması için pasaportunuzu göndermeniz istenir. İdari inceleme (administrative reviewtalep formunu eksiksiz doldurup imzalayarak talep formunda belirtilen adrese göndermeniz gerekir. İdari inceleme talebiniz ile birlikte pasaport, seyahat belgesi veya destekleyici belge göndermeyin. Her bir vize retti için 1 kez idari inceleme talep hakkınız bulunmaktadır. Tekrar inceleme sonrasında yazılı olarak bilgilendirilirsiniz. İdari inceleme talepleriniz, 28 gün içerisinde karara bağlanmaktadır.

İdari inceleme talebinde bulunabilmeniz için;
Puana dayalı sistem kapsamında bir başvuru yapmış olmanız,
Birleşik Krallık sınırları dışında olmanız,
Ret mektubunu aldığınız tarihten itibaren 28 günden fazla süre geçmemiş olması gerekir.

Birleşik Krallık sınırları dışında olup puana dayalı sistem kapsamında bir başvuru yapmış olanların genellikle tam temyiz (itiraz) hakkı bulunmaz.
Ancak, tüm başvuru sahipleri idari inceleme talebinde bulunma hakkını haizdir.
Puana dayalı sistem kapsamındaki vize hamillerinin bakmakla yükümlü oldukları kişiler (eşi veya çocuğu) idari inceleme talebinde bulunamaz.

Yazar: Fatih ÇETİNTAŞ

E-posta: bilgi@ingiltereyevize.net

 
Toplam blog
: 26
: 4167
Kayıt tarihi
: 03.09.12
 
 

Birleşik Krallık Vize & British Council sertifikalı Eğitim Danışmanı ..