Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İftar Çadırları

İftar Çadırları
 

İftar Çadırları



Yanlış hatırlamıyorsam, 90'ların başında ilk kez Eminönü Belediyesince kurulmuştu, iftar çadırı. Kış günleri malüm hava erken kararıyor, dolayısıyla da iftar 16.45 cıvarında okunuyordu. O zaman ki belediye esnafın o saatte dükkanını kapatamayacağını, işten çıkan memurun evine varamayacağını düşünerek bu hizmeti vermeye başlamıştı. Yıllar geçtikce diğer belediyelerce bir oy kazanma kapısı olarak çadırların sayısı arttı ve günümüze kadar gelindi. Ama gelinen bugün günler uzadı, esnaf dükkanını rahat kapatabilmekte. Memur ise evine rahat gidebiliyor. Ayrıca çadırlardan kimlerin faydalandığı da tartışılmakta. Ayrıca kurulan çadırların esnafa, evine giden çalışana yakınlığı veya uzaklığı da bir başka tartışma konusu.

Bu konuda Maltepe Belediyesi yeni bir yaklaşım getirmiş. Ramazan etkinlikleri ile iftar çadırlarını birbirinden ayırmış. Her zaman kurulan çadırın yerinde iftar sonrası çay, kahve içilebilecek ve canlı müzik dinlenebilecek bir yer açmış, her zaman ki lunapark eğlenceleri ve küçük standları ile meydanı zenginleştirmiş. Ve Belediyenin web sitesinde şu ifadelere yer verilmiş.

"Şehrimizin en önemli meydanlarına yerel yönetimlerce kurulan iftar çadırlarında, saatlerce kuyruklarda bekletilerek halkımızı utandıran görüntülere Maltepe ilçemizde son veriyoruz, Prof. Dr. Mustafa Zengin farklı bir formül ile ihtiyaç sahibi halkımıza hizmet getiriyor. Bazı Mahallelerdeki Lokantalarda ve Camilerde verilecek iftar yemeği ile İftar saatinde çadır önlerinde çağdışı görüntüye son vermek isteyen Başkan Zengin Restaurant ve Camiler de ( 9 nokta da ) muhtaçlara ve yolda kalanlara iftar yemeği verileceğini duyurdu. Uygulanacak sistem ile halkımız ayaküstü saatlerce beklemeden huzur içinde oruçlarını açabilecekler."

Bu anlamda Maltepe Belediyesini ( Sanırım Kartal'da da benzer bir uygulama varmış ) kutlarım...

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..