Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '16

     
    Kategori
    Eğlence - Hobi
     

    İğne oyası kelebekli motif yapımı

    İğne oyası kelebekli motif yapımı
     

    iğne oyası yapımı


    İğne Oyası meraklıları için harika bir modelin anlatımını siz değerli okuyuculaımıza taşıdım. Neşe ablamızın yapmış olduğu kelebekli modelin yapımını merak edenler için açıklamaya çalışacağım.

    İlk olarak ihtiyacınız olan üç renk ip iğne ve makas...

    İğne oyası kelebek motifinin yapımına yeşil ip kulalanarak başlıyoruz. 6 zürafa yapıp zürafanın üzerine dönüyoruz. 5 zürafa yapıp tekrar dönüyoruz ve 4 zürafa 3 zürafa 2 zürafa şeklinde dağ kısmını tamamlıyoruz. Önemli bir nokta düğümlerinizi sıkı atmanız olacaktır. 

    Beyaz kısında ise bir pır pır dediğimiz kirpiği yapıyoruz ve üzerine tekrar dönerek dört aşamada ilk kanadı tamamlayıp ikinci kanada geçiyoruz. İkinci kanadı da 6 aşama da  tamamlıyoruz. Kelebeğin kanatları oluşmak üzere ilk kanatlar tamamlandı. İkinci kanatlar için ise kelebekli oyayı ters çeviriyoruz ve ilk yaptığımız gibi bir pır pır yapıp dört aşamada tamamlıyoruz ve tekrar 6 aşamada pırpırları tamamlıyoruz. İstediğimiz renk ip kullanarak kelebeğin üst tarafına zürafa geçiiyoruz ortasına iki tane uzun kirpik bırakıyoruz. Kirpiklerin üzerine küçük sinek kanatları yaparak oyayı tamamlıyoruz. Mutlu son. 

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 443
    Kayıt tarihi
    : 25.07.16
     
     

    Lise eğitimimi tamamladıktan sonra hayatımın aşkıyla evlendim ve üç çocuklu mutlu bir ev hanımı o..