Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

İki Başarılı Teknik Adam

İki Başarılı Teknik Adam
 

İKİ BAŞARILI TEKNİK ADAM


Heyecanlı bir Süper Lig sezonunu bir kez daha yaşadık . Son hafta oynan maçlar sonucu Fenerbahçe ikili averajla şampiyonluğun ilan etti. Ancak Trabzonspor'un da başarısı göz ardı edilmemeli. Her iki kulüp de en yakın rakiplerine 21 puan fark attılar. 

Futbolcuların özverili oyunlarının haricinde bu başarıda teknik adamların da payı büyük. Futbolculuk deneyimin üzerine teknik direktörlüğü de ekleyen Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin 9 puan geriden gelerek şampiyon olmasında etkili oldu. Ayrıca hem futbolculuk hem teknik direktörlük döneminde aynı takımda şampiyonluğu yaşaması ile kariyerine yeni bir başarı eklenmiş oldu. 

Trabzonspor'a gelince, Şenol Güneş'in de başarısı göz ardı edilmemeli. 2001'de A Milli Takımı dünya üçüncüsü yapan Şenol Hoca, kariyerine Trabzonspor'daki başarısını da etkilemiş oldu. Resmiyette Fenerbahçe şampiyon olsa da Trabzonspor da aynı puana ulaşarak biz de varız dedi ve sonuna kadar yarışı bırakmadı. 

Bir sezonda en çok teknik adam değiştiren ülkelerden biri olarak baktığımızda, sabırlı olunduğunda başarının kaçınılmaz olduğu görünmektedir. Geçen sezon Ertuğrul Sağlam'ın Bursa mucizesi ve bu sezon Aykut Kocaman ve Şenol Güneş'in başarılarını dikkate aldığımızda ülkemizde önemli değerlerin olduğunun farkına varmalıyız. 

 
Toplam blog
: 20
: 851
Kayıt tarihi
: 29.07.10
 
 

İzmir'de doğup büyüdüm. Tarih,arkeoloji, dış politika v.b. bilim alanlarına ilgi duymaktayım. Bil..