Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '11

 
Kategori
Kitap
 

İlahi Adalet 'Yargının siyasallaşma günlüğü'

Araştırmacı yazar İlhan Taşçı'nın kitabı. Cumhuriyet kitapları yayını, 6.basım.

Yargının siyasallaşması olayı medyada da sık sık dile getirilmiş, yoğun tartışmalara konu olmuştu. Kamuoyu medyaya yansıtılmış kadarıyla bilgi sahibi olmuş ancak yazar bu kitabında olayların perde arkasını da titizlikle kaleme almış.

HSYK'nun Anayasa değişikliğinden önceki dönemlerde ne şartlar altında çalıştığını,siyasi kimliği olan Adalet Bakanı'nın nasıl kararlarda müdahil olduğunu öğreniyoruz.

HSYK'nun yapısını değiştiren Anayasa değişikliğinden sonra yaşanan seçim sürecini de detaylarıyla yansıtıldığını görüyoruz. Adalet Bakanlığı tarafından el altından hazırlanan listede yer alan adayların tamamının seçilmesi de ayrıca düşünülmesi gereken bir olaydır. Yazar seçilen adayların geçmiş faaliyetleri ile de ayrıntılı ve çarpıcı bilgiler vermektedir. Cumhuriyet okullarında yetişmiş bu hukukçuları tanıdıkça hayretler içinde kalacaksınız.

Gerçekten titiz ve yararlı bir çalışma kitap haline getirilmiş, okuyup tarafsız değerlendirme yapabilenler için ibret verici bir yargı öyküsü gibi.

Tarafsızlığını, objektifliğini ve hukukun temel ilkelerini yitirmiş bir yargıyla bu ülke nereye gider, bunu zaman gösterecektir.

Yandaş kaynayan medyadan böyle yürekli bir sesi kutlamak gerek.

 
Toplam blog
: 491
: 222
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

A.İ.T.İ.A Yönetim Bilimleri Fakültesini bitirdim. Kütüphaneci ve Maliyeciyim. Emekli oldum. İlgi al..