Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İlçe tarım kurslara devam ediyor

İlçe tarım kurslara devam ediyor
 

İlçe Tarım Kurslara Devam Ediyor


Dursunbey Beyel köyünde Bitki Hastalık ve Zararlıları ile mücadele hakkında bilgilendirme kursu, Şabanlar Köyünde ise Meyvecilik ve Gübreleme Kursu başlatıldı.


İlçemiz Beyel köyünde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İşkur ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün müşterek olarak düzenlediği ''Bitki Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele'' kursu başlatıldı. Kurs 5-25 Aralık tarihleri arasında 64 saat uygulanacaktır. Kursa köy halkından  25 kadın çiftçi katılmaktadır.


Bu kurs kapsamında kursiyerlere bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele hakkında bilgiler sunulacak olup, Kurs öğretmeni olarak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelinden ziraat mihendisi Ömer İNCE, ziraat teknikeri Şeref ŞAHİN görev almaktadır.


Kurs süresince kursiyerler  sigortalanacak ve 240 tl ücret alacaklardır.


İlçemiz Şabanlar köyünde ise, Dursunbey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İşkur ve Dursunbey Halk Eğitim Merkezinin müşterek olarak düzenlediği ''Meyvecilik ve Gübreleme'' kursu başlatılmıştır. Kurs 5 -19 Aralık tarihleri arasında  48 saat uygulanacaktır. Kursa  köy halkından kadın -erkek  toplam  25 kişi katılmaktadır. Bu kurs kapsamında,Meyvecilik hakkında  ,Gübre ve Gübreleme  başlıkları altında bilgiler sunulacaktır.Kurs öğretmeni olarak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelinden  ziraat mühendisi Adem ERDAL, ziraat mühendisi Adem GÖKÇE görev almaktadır.


Kursiyerler  kurs süresince  sigortalanacak  ve 180 TL ücret alacaklardır. Kursların köy halkına faydalı olmasını temenni ederiz.

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..