Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '15

 
Kategori
Sivil Toplum
 

İleri Yaş Sağlık Turizmi startı Kırgızistan'la yapılan bir Protokol ile verildi..

İleri Yaş Sağlık Turizmi startı Kırgızistan'la yapılan bir Protokol ile verildi..
 

28.07.2015

Yeni bir umut olmak yaşlılarımıza, farklılık ve farkındalık kazandırarak toplumun hem sağlığa hem de yaşlılarımıza karşı tutumu ve onların daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri açısından herkesin bir parça da olsa çorbada tuzunun olması ile başlar.

Yaşlılık bir hastalık değildir diyen bu konuda bilinçli yol göstererek ve yaşla beraber yapılması gereken temizlik, bakım, doğru nefes alma, fiziksel aktivite, doğru beslenme gibi konularda bilinçlendirmek ana hedefleri arasında yer alan Dünya Yaşlılık Derneği çalışmalarına bu bilinçle devam ediyor.

Sağlık turizmi alanında, İleri Yaş Sağlık Turizmi konusunda faaliyette bulunan bir sivil 
toplum kuruluşu olduğu T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü ile yapılan bir protokol ile imzalanmıştır.

DÜYADER Başkanı Umut Çınar; “bundan sonra yaşlılarımıza ve yakınlarına yol göstermek Sağlık Turizminde Ülkelerin sahip olduğu doğa ve doğal güzellikleri sağlık turizmi ile birleştirerek, yaşlılarımız tedavilerini görürken o ülkenin kültürü ile de kaynaştırmak, yeni pencereler açmak bizlerin görevi olacaktır. Sayın Aytmatov ile imzalanan bu sözleşmenin Türkiye ve Kırgızistan’a hayırlı olmasını ve İleri Yaş Sağlık Turizmi için çok güzel projelere vesile olacak” dedi.

Sınırları genişleterek Türki Cumhuriyetlerini unutmamak adına yola çıkarsak yepyeni ufuklara doğru yol alırız.

Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar ile Kırgızistan E. Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov Kırgızistan'da yapılması planlanan potansiyel sağlık ve yaşlılık turizmi alanlarının işbirliği ile değerlendirilmesine yönelik çalışmaların yapılmasına karar verildi.
İş bu sözleşme kapsamında Dernek, Kırgızistan'da önerilecek alternatif turizm alanları için yatırımcı bulunması, proje geliştirilmesi, potansiyel yatırımcıların bölgeyi ziyaretleri ile ilgili organizasyonların koordine edilmesi, teşvik ve hibe konusunda bilgi desteği sağlanması, konuyla ilgili karşılıklı bilgi alışverişi yapılması konularında destek sağlayacakları kararını aldılar. 
Sayın Bakan Askar Aytmatov, bu işbirliği alanlarının gerçekleşebilmesi için, Kırgızistan'da alternatif yatırım alanlarının bulunması, bu alanların tahsis ve planlamaları ile ilgili gerekli resmi işlemlerin yürütülmesi, gerekli resmi başvuru ve görüşmelerinin yapılması konusunda çalışmalar yapılacaktır.
İş bu protokol çerçevesinde MD ofis ( Mustafa Doğruöz ve Dilara Sürgü ) sürecin takip ve koordinasyonu konusunda Danışmanlık hizmeti vereceğini açıkladı.
Aytmatov yaptığı açıklamada; “bu ikinci gelişimde Dünya Yaşlılık Derneği ile ilk gelişimde konsepti öğrenince çok duygulandım. Türkiye’den başlayıp da dünya çapında yaşlıları normal hayata adapte olma çabalarını tümüyle destekliyorum. Özellikle sağlık serbest bölgelerinin açılması projesini beğendim. İnşallah Kırgızistan’da böyle bir  projeyi gerçekleştirmek mümkün olacak. Bir sivil toplum derneğinin çok güzel işler yaptığını görünce memnun oldum. Bu toplum olgunluğunu gerçek  moral değerlerini yaymaya önem gösteriyor. Böyle kutsal görevi yapanlara başarılar diliyorum.

 

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..