Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '11

 
Kategori
Deneme
 

İletişimde sınıfta kalıyoruz!

İletişimde sınıfta kalıyoruz!
 

İletişim Eksikliği


İletişim kurmakta zorlanan bir ülke haline geldik. Neden? 

Yıllar geçiyor, devirler değişiyor. Teknoloji hızla ilerliyor, iletişim araçlarının hızına insanoğlu yetişmekte zorlanıyor. Birine alışamadan yeni bir versiyonu çıkıyor.  

Lakin, insanlarımız, bu gelişmenin aksine birbirlerinden o denli uzaklaşıyorlar. Akliselim düşünce sistemlerimiz, olabildiğince zıt kutuplara kaymış sağlıksız bir vaziyette bulunuyor. Buda insanlarda huzursuzluk ve karamsarlık yaratıyor, ülkede ki şiddet, hoşgörüsüzlük kaos ortamını besliyor.  

İletişim kopukluğunun baş mimarlarının siyasetçiler olduğunu görüyoruz. Seçimlere az bir zaman kala, şu günlerde, siyasetçiler gemi azıya almış durumdalar. Birbirlerine karşı söylemlerinde acımasızca saldırıyorlar ve ''belden aşağı'' vuruyorlar.  

Seçim ortamı ve iç siyasete dönük konuşmalar yapıldığı, bu gergin ortamın doğal olduğu söylemlerinide sık duyar hale geldik. Dış siyaset arenasında diplomatik kurallara göre hareket eden siyaset adamlarımız, iç siyasette ki bu tutumlarını tasvip etmek ve onamak mümkünmüdür?  

Kendi vatandaşına saygıyı esirgeyen siyasilerimiz, ülkeyi germekte ayrıştırmakta, ülke insanınıda kamplara bölmekte ve iletişim yollarını kesmektedirler.  

İletişim noksanlığı, ülkelerin zayıflamalarına, bölünmelerine ortam hazırlayan nedenlerden biri olduğunu siyasilerimiz akıllarından çıkarmamalıdırlar. 

Siyasetçilerin, seçmenle iletişimleri, projeler üzerine olmalıdır, kasetlerle, hakaretlerle, anarşik olayları desteklemekle gündeme gelmemelidirler. Bu tarz hareketler bir ülkede ilelebet devam edemez, bunların neticesinde herkes vebal altında kalır, buda unutulmamalıdır. 

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..