Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '16

 
Kategori
Güncel
 

İlgi görmeyen sanat ve spor dallarının devlet tarafından bütçe ayrılarak sürdürülmesi saçma

İlgi görmeyen sanat ve spor dallarının devlet tarafından bütçe ayrılarak sürdürülmesi saçma
 

Neler var bilmiyorum… Hobiler, kültürler, adını bile duymadığımız amatör sanat ve spor dalları… Devlet bunlara bütçe ayırarak kurmaya, yaptırmaya ve yaşatmaya çalışıyor…

İyi güzel de kimsenin bunlarla ilgilendiği yok. Birkaç meraklıyla bu iş olur mu? Dünyaya bakıyoruz ama dünya bizim gibi değil ki. Oralarda spor ve sanat adeta günlük hayatın parçası.

Türk milleti sanattan ve spordan anlamaz… Neyi seviyor? Sinema, müzik spor olarak futbol belki biraz da basketbol; gerisi hikâye.

Hoş bir şey değil; ama ne yapacaksın, mecbur bunlara yöneleceksin. Tiyatro güzel bir şey ama salonlar dolmuyorsa onca emek verilen oyunları fareler mi izleyecek!

Meraklıları mı eğlendireceksin? Tiyatro oyuncuları biletleri kendileri mi alacaklar? Badminton denilen sporu valla ben yeni duydum. Bir sanatın sporun izleyeni olmak zorunda. Yoksa devam edemez. Böyle edecekse etmesin de zaten.

Halk ilgi göstermiyor napalım… Hadi bunlara tablolar pahalı olduğu için resmi de ekleyelim. Ya sorun para değil, devletimiz bütçe ayrısın, kültür sanat ve spor hizmetlerine üç beş kuruşumuz gitmiş helal olsun ama bir iki meraklı ile federasyon başkanı oturmuş satranç oynuyor satranç federasyonu var; hiç böyle şey olur mu? “Tiyatrolar kapanmasın” seyirci bul kapanmasın; devlet ne yapsın!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..