Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '21

 
Kategori
Dünya
 

İlişkiler Düzeliyor ama..

Türkiye, Mısır ile dıyaloglarını geliştirerek tekrar normal iki dost komşu ülke durumuna getiriyor. Olması gereken de bu zaten.

Aynı şekilde yakında Suriye ile de dıyalog başlayacağını ve tekrar yakın komşu ilişkilerinin başalayacağını düşünüyorum.

Amerika, terör örgütlerini örgütleyerek ve her türlü desteğini vererek on yıl boyunca Suriye'de kan dökerek hem petrol tuccarlarını hem silah tuccarlarını daha çok zengin ettikten ve bir terör örgütü devletini kurarak şimdilik amacına ulaştığını söyleyebiliriz.

Türkiye-Suriye arasındaki yakınlaşmadan ve tekrar eski komşu ilişkilerine dönüldüğünde Amerika daha farklı yol izleyeceğini söyleyebiliriz.

Sadece Amerika değil, Rusya da Suriye üzerindeki stratejisini değiştirebilir yani desteğini geri çekebilir, zira dünya yeni gelişmelere gebe. Dünya yeni küresel ekonomisini yenileme peşinde ve ABD ile Rusya arasında kapalı kapılar ardında gizli ittifak ile adeta satranç oyunu oynuyorlar. Bu oyunla birlikte yeni haritalar çizilmeye çalışılıyor ekonomi bağlamında.

Güç hem ABD de hem Rusya'da..

Dolayisiyle, dünya ülkelerindeki politikalar ve ekonomi stratejileri bu iki ülkenin durumuna göre  kurgulanarak sürdürüldüğünün altı çizilmelidir.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..